26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksiti için son tarih 2 Haziran!

Emlak vergisi ilk taksiti için son tarih 2 Haziran!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince bina, mesken, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Her sene iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ilk taksiti için son tarih 2 Haziran...



Emlak vergisi ilk taksiti için son tarih 2 Haziran!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince bina, mesken, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisinin mükellefi, taşınmaz malın sahibi oluyor.


Vergi borcu her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


2014 yılına ait emlak vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. Buna göre vergi borcunu hala ödememiş olan mükelleflerin önünde son 5 günü bulunuyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın rayiç bedeline ve yer aldığı belediyeye göre belirleniyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları 2014

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi hesaplama örnekleri:

Büyükşehir belediyesi olmayan; normal yöre sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip bir arsanın emlak vergisi oranı binde 3'tür. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 150 TL'dir.


Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 50 bin TL'lik değere sahip arsanın emlak vergisi oranı binde 6'dır. Buna göre söz konusu arsa için ödenecek emlak vergisi bedeli 300 TL'dir.


Mükellefi olunan gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.



Emlak vergisinde engelli indirimi!
Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:57!



Geri Dön