28 / 03 / 2024

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor?

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor?

Gayrimenkul sahiplerinin her yıl emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. 2013 yılı vergi takvimine göre iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ne zaman ödeniyor? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi ne zaman ödeniyor?

Emlak vergisinden muaf tutulmayan emlak vergisi yükümlülerinin vergileri, bağlı oldukları belediyeye ödüyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödeniyor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Devlete ödenmesi gereken vergiler için vergi ödeme tarihleri, her yıl Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor. 2013 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi dönemleri Mayıs ve Kasım ayları olarak belirlendi.


2013 yılı emlak vergisi takvimine göre ilk taksit süresi 31 Mayıs tarihinde sona erdi. İkinci taksitler ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında ödenecek.


Emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi adı altında ödenecek tutarlar, gayrimenkullerin değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması suretiyle bulunuyor. Emlak vergi oranları normal yöreler ile belediye sınırları ile mücavir alanlarda farklı olarak uygulanıyor.


Normal yörelerde emlak vergisi oranları;

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve mücavir alanlarda emlak vergisi oranları;

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön