25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri!

Emlak vergisi ödemeleri!

Taşınmaz mal sahipleri 31 Mayıs 2013'te emlak vergisinin ilk taksitini ödedi. Sırada emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bulunuyor. 2. taksit dönemi ve emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylar haberimizde...



Emlak vergisi ödemeleri!

Birden fazla konuta veya birden fazla konut hissesine sahip olanlar; 200 metrekareden küçük kışlığı yanında bir de yazlık ev sahibi olanlar; Emekli aylığı dışında geliri olanlar; Kira geliri, faiz geliri gibi başka geliri olanlar emlak vergisi ödemeleri nden muaf tutulmuyor.


Bunun yanı sıra,  SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndan emekli olan ve başka geliri olmayanlar ile bunların dul ve yetimleri; Emekli olmayan, başka yerden de geliri olmayan işsizler ve ev hanımları; Engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve yetimleri ile gaziler emlak vergisi ödemeleri nden muaf tutuluyor.


Emlak vergisi ödemeleri 2013

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İsteyenler vergisini tek tek seferde birinci taksit dönemi içerisinde ödüyor. İki taksit şeklinde ödeyenler için ise 2. taksit dönemi Kasım ayında başlıyor; 2 Aralık 2013'te son buluyor.


Emlak vergisi oranları

Emlak vergisi için ödenecek tutarlar, gayrimenkullerin değeri üzerinden belirlenen emlak vergisi oranının hesaplanması suretiyle bulunuyor. Emlak vergioranları şu şekilde sıralanıyor;


Normal Yörelerde:

Meskenlerde      Binde 1

Diğer Binalarda Binde 2

Arazilerde Binde 1

Arsalarda Binde 3


Belediye sınırları ve Mücavir alanlarda:

Meskenlerde      Binde 2

Diğer Binalarda Binde 4

Arazilerde Binde 2

Arsalarda Binde 6





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön