27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeyen emeklilere muafiyet müjdesi!

Emlak vergisi ödeyen emeklilere muafiyet müjdesi!

Gayrimenkul sahibi olan vatandaşları ilgilendiren emlak vergisi için ödeme süreci başladı. Ancak bazı koşullara sahip vatandaşlar bu vergiden muaf. Emlak vergisinden muaf olan vatandaşlar arasında emekliler de yer alıyor. 



Konut sahiplerinin emlak vergisi ödeme dönemi Mart ayı başında başlıyor. emlak vergisinde ilk taksitler 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında belediyelere ödenecek. Takvim'de yer alan habere göre; emekli olan vatandaşlar emlak vergisinden muaf tutuluyor. Fakat emlak vergisi muafiyeti için bazı koşullar bulunuyor. 

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri, aldıkları maaşlarından başka gelirleri yoksa, brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için vergi ödemiyor. Emekli olduktan sonra başka bir işyerinde çalışarak gelir elde eden emekliler ise vergi ödüyor. Ayrıca geçmişte emlak vergisi ödemiş emekliler şartları taşıyorlarsa belediyelere dilekçe ile müracaat ederek 5 yıl geriye doğru ödedikleri paraları geri alabiliyor.

Emlak vergisi ödeyen emeklilere muafiyet müjdesi!

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYOR? 

Hiçbir geliri olmadığını belgeleyen ev hanımları ile işsizler ve sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan başka geliri bulunmayan emekliler, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri.

Emlak vergisi ödeyen emeklilere muafiyet müjdesi!

HER KONUT İÇİN GEÇERLİ Mİ? 

Hak sahiplerinin Türkiye sınırlarında bulunan brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evler için vergi alınmıyor.

Birden fazla hissesi bulunanlar ya da emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alanlar da faydalanamıyor.

Engelli, gazi, dul ve yetimlerin başka geliri bulunup bulunmadığına ise bakılmıyor. Engelli emekli çalışsa da vergi ödemiyor.

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi muafiyeti hangi şartlarda geçerli?


Geri Dön