25 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek!

Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek!

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek..



Emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek!

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor.


Verginin mükellefi, taşınmaz malın sahibi veya sahibi yoksa sahibiymiş gibi kullananı veya intifa hakkı sahibi oluyor.


Taşınmaz malların el değiştirmesi durumunda, söz konusu gayrimenkul için vergi ödemesi 1 sene sonra başlıyor. Edinimin gerçekleştiği sene, vergi mükellefi, taşınmazın eski sahibi oluyor.


Örneğin, 2013'te satın alınmış olan evlerin emlak vergisi ödemeleri bu sene başlarken; 2014 yılında yeni konut satın alanların emlak vergisi ödemeleri ise 2015 yılında başlayacak.


Bir taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmazın bir başka şehirde yer alması durumlarında vergi PTT ile ödenebiliyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayında ödenen emlak vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek.


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     



Çevre temizlik vergisi 2. taksiti Kasım ayında ödenecek! 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön