29 / 03 / 2024

Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli belgeler!

Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli belgeler!

Emlak vergisi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Muafiyet işlemleri için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor. İşte, emlak vergisinden muaf olmak için gerekli belgeler!



Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli belgeler!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'na göre Türkiye'de  bulunan tüm taşınmaz mallardan emlak vergisi alınıyor. Vergi ödemeleri taşınmazların bağlı olduğu belediyede tahsil ediliyor. 


Emlak vergisi her yıl iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı emlak vergisi ödemeleri 1. taksit zamanı 1 Mart'ta başladı ve Mayıs ayına kadar ödenebiliyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor. İsteyen vergi mükellefleri verginin tamamını bi kerede ödeyebiliyor. 


Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Vergiden muafiyet için belediyeden bazı evraklar isteniyor. Emlak vergisi muafiyeti için gerekenler;


Emekliler için ;

Emeklilik Cüzdanı fotokopisi

Kimlik fotokopisi

Türkiye sınırları içerisinde bir gayrimenkul içerisinde şartı (200m2 altında olması gerekmektedir)


Hiç Geliri Olmayan Mükellefler (Ev Hanımları) için ; Ocak ayı içerisinde, kimlik fotokopileri ile birlikte.


Yukarıdaki gerekli belgeler ile .......... Belediye Başkanlık Binası, Gelirler Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor. 


2015 emlak vergisi oranları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön