24 / 04 / 2024

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçı kiralama sözleşmesi 2017!

Emlakçının gösterdiği gayrimenkulün kiracı tarafından uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile sözleşme yapılıyor. İşte emlakçı kiralama sözleşmesi 2017..



Kiralık gayrimenkul arayışı içinde olup, daha hızlı bir şekilde çözümlendirmek amacı ile emlakçılara müracaat edilebiliyor. Emlakçının gösterdiği ev ya da işyerinin uygun bulunması ve kiralanmak istenmesi halinde mal sahibi ile anlaşma yapılıyor.


Bu süreçte emlakçı kiracıdan kapora alabiliyor. Kapora ve anlaşmaya ilişkin bilgilere emlak kiralama sözleşmesinde yer veriliyor. Bu sözleşmeyi emlak komisyoncusu, mal sahibi ve kiracı imzalıyor.

Emlak kiralama sözleşmesi 2017 örneği aşağıda sıralanıyor:


EMLAK KİRALAMA SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ 2017


CİNSİ : 

İLİ : 

İLÇESİ : 

MAHALLESİ : 

SOKAĞI : 

KAPI NO : 

PAFTA NO : 

ADA NO : 

PARSEL NO : 

 

KİRACI ……………..………….ile KİRAYA VEREN ………………………yukarıda 

kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda kiralanması için anlaşmışlardır. 

 

1 - KİRAYA VEREN, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) ……….……TL’dan kiralamayı kabul etmiştir. 

 

2 - Kiralama bedeline mahsuben, Kiracı’dan …………..…TL kaparo alınmıştır. 

 

3 – Bu sözleşme imzalandıktan sonra, borçlar kanunu’nun 156/2 maddesine göre, taraflardan kiracı, bu emlağı kiralamaktan vazgeçtiği taktirde, verdiği kaparoyu geri alamayacaktır. KİRAYA VEREN vazgeçerse, kaparoyu iade edecek ve kaparo miktarı kadar daha tazminat ödeyecektir. 

 

4 – KİRACI kendisine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAKÇI’ya sözleşmenin imzasından itibaren yıllık brüt (stopaj dahil) kiralama bedelinin % 10’u +KDV hizmet ücreti ödemeyi kabul etmektedir. 

 

5 – Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir. 

 

6 – Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde  ………….………. Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir……/……/2017 

 

 

KİRACI

.....................

EMLAK KOMİSYONCUSU

.....................

KİRAYA VEREN

..................... 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön