28 / 03 / 2024

Emlakçılar yeni yasa için Ankara'da destek arayacak!

Emlakçılar yeni yasa için Ankara'da destek arayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu. Türkiye genelinde 18 oda ve 22 derneğin imza attığı "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı" için Ankara'ya çıkarma yapacaklarını söyledi.



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu. Türkiye genelinde 18 oda ve 22 derneğin imza attığı "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağının yasalaşması için Ankara'ya çıkarma yapacaklarını söyledi. 


Güleroğlu. "Ancak  İzmir  Ticaret Odası ile yaptığımız ortak girişimle Türkiye genelindeki ilgili oda ve dernek yönetimlerinin desteğiyle bir ortak çalışma başlattık. Bunun sonucu hazırladığımız Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı tamamlandı. Bu ay içerisinde Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlıklara sunacağız. Tâslak yasalaştığında üniversite mezunları emlakçilik yapabilecek ve-sektörün kayıt altına alınacak" dedi. 


Dünya



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye genelinde 18 oda ve 22 derneğin imza attığı "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı"nın yasalaşması için Ankara'ya çıkarma yapacaklarını söyledi. İTO ile yaptıkları ortak girişimle hazırlanan "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı"nın tamamlandığını belirten Başkan Güleroğlu, bu ay içerisinde Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlıklara sunacaklarını belirtti.  


Sabah


Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;


İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu, Türkiye genelinde 18 oda ve 22 derneğin imza attığı "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı"nın yasalaşması için Ankara'ya gideceklerini söyledi. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, 10 yıldır her ilin ayrı ayrı yasa taslakları hazırlayıp ilgili bakanlıklara verdiğini, ortak fikir oluşmadığı için bugüne kadar birliktelik sağlanamadığınığı ve bu nedenle ilerleme kaydedilemediğini söyledi.


Ancak İzmir Ticaret Odası ile yaptıkları ortak girişimle Türkiye genelindeki ilgili oda ve dernek yönetimlerinin desteğiyle başladıkları ortak çalışma sonucu hazırlanan "Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı"nın tamamlandığını belirten Güleroğlu, bu ay içerisinde Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanlıklara sunacaklarını belirtti. Oda yönetiminde yer alan Ali Kavakli, Abdullah Akbulut, Oya Türksöyler, Gönül Vural, Önder Vural, Semra Kasap, Bedi Yazıcıoğlu, Kurbani Uçar ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Coşkun Beşok ile toplantı düzenleyen Güleroğlu, "Emlak sektörü rahat bir nefes alacak. Korsan emlakçılar tarihe karışacak. Emlakçı her yaptığı işlem için fatura kesecek. Sektör kayıt altında olacak. Yeni eğitimli emlakçılar ortaya çıkacak" dedi.


SEKTÖR KAYIT ALTINA GİRECEK


Günümüzde emlakçı olmak için herhangi bir diploma şartı aranmadığına dikkat çeken Güleroğlu, taslağın yasalaşması halinde bundan sonra üniversite mezunlarının emlakçılık yapabileceğini ve sektörün kayıt altına alınacağını söyledi. Türkiye genelindeki 11 ilde, 2 yıllık üniversitelerde Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü'nün olduğunu, 4 yıllık bölümlerin açılması için de bu yasanın çıkması gerektiğini belirten Güleroğlu, "2 yılık emlak ve emlak yönetimi mezunlar olanlar, mevcut emlakçılardan da vergi ve oda kaydı ile esnaf sicili faal olan ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sertifikası olan kişiler, bir defaya mahsus bu sınavın dışında tutulacak. Onlar lisans almaya direkt hak kazanacak" diye konuştu.


Taslakta kural dışı davranışlarda bulunan emlakçıları 3 aydan başlayan hapis cezaları ile para cezası, çalışma lisanslarının iptal edilerek meslekten men edilmeleri gibi cezaların yer aldığına dikkat çeken Güleroğlu, "Emlakçı vatandaşa asla yanlış yapamayacak. Vatandaş da emlakçıya yanlış yapamayacak. Vergilendirme anlamında da devlete karşı herhangi bir yanlış olmayacak. Çünkü, herkes kayıt altında olmuş olacak. Korsan emlakçı tarih olacak. Emlakçı sadece emlakçılık yapacak" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön