19 / 04 / 2024

Emlakçılıkta iletişim yeteneğinin önemi!

Emlakçılıkta iletişim yeteneğinin önemi!

Emlakçıların portföy alabilmek için satıcıyı da alıcıyı da ikna etmesi gerekiyor. Bu nedenle emlakçılar iletişim becerilerini ve bilgilerini sürekli geliştirmek zorunda...



Altın Emlak Bursa Temsilcisi Münür Şenay, Emlakkulisi.com okurları için 'Emlakçılıkta iletişim yeteneğinin önemi'ni kaleme aldı. İşte o yazı...

Emlakçılık mesleğini icra edenler,satıcı ve alıcı arasında aracılık yapan kişilerdir. Dolaysıyla hem satıcıyı hem alıcıyı ikna etmek zorundadır.Diğer tüm mesleklerde işyerine giren alıcıya mal satılır,satıcı zaten kendisidir.Alıcıda alım kararını vererek işyerine girmiştir, işleri çok zor değildir.

Fakat emlakçılar portföy alabilmek için satıcıyı, alması için alıcıyı ikna etmek zorundadır. Bundan dolayı emlakçılar iletişim becerilerini ve bilgilerini sürekli geliştirmek zorundadır.İletişim ve bilgisini artırmak için sürekli olarak çalışmalı ve eğitim almalıdır.

İletişim becerisi sadece güzel konuşma,ağzı laf yapma olarak görülmemelidir. İletişim mesaj veren her şeydir. Karşımızdaki kişiyi sözünü kesmeden dinleyerek,saygı gösterek ,işyerimizin kapısına kadar uğurlayarak Sana değer veriyorum,önemsiyorum mesajını vererek olumlu iletişim kurmuş oluruz. İletişim sözlü yada sözsüz olur.iletişim şekilerini örnekleyecek olursak aşağıdaki gibi listeleyebiliriz. Karşımızdaki kişiyi dinlemek,ikramda bulunmak,giyim kuşamımız,ofisin durumu,kullandığımız aracımız, kartıvizitimizi vermek,ayakta karşılamak,kapıya kadar uğurlamak,sosyal medyada yaptığımız paylaşımlar bu örnekler çoğaltılabilir.

Mesleki bilgimizide sürekli artırmalıyız, bilgimizlede uzman kişi mesajı vererek olumlu iletişim kurmuş oluruz.En iyi iletişimi mesleki bilgimizle kurarız. Konuşma ve ikna yeteneği tabiiki mutlaka olmalı ama bu iletişim yeteneğinin sadece bir bölümüdür. Kısaca iletişim yeteneğimizi geliştirmek emlakçılar için bitmeyen bir süreçtir.Sürekli üzerine konulmalıdır.

ALTIN EMLAK BURSA

MÜNÜR ŞENAY

Emlakçı enflasyonu sona erecek!

Emlakçı komisyonu 2020!


Geri Dön