20 / 04 / 2024

Emlakta en iyi 10 Avrupa şehri!

Emlakta en iyi 10 Avrupa şehri!

Eğitim ve araştırma enstitüsü Urban Land Institute (ULI) ile vergi denetim ve danışmanlık alanında hizmet veren PwC, ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler’ raporunu açıkladı. İstanbul Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor...



Eğitim ve araştırma enstitüsü Urban Land Institute (ULI) ile vergi denetim ve danışmanlık alanında hizmet veren PwC, ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler’ raporunu açıkladı. Gayrimenkul sektöründeki tahminleri içeren rapora göre İstanbul gayrimenkul geliştirme beklentilerinde Avrupa’daki ilk 10 şehir arasında yer alıyor. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca gelişme beklentisi açısından birinci sırada olan İstanbul bu yıl 6. sıraya geriledi.


POLİTİK KAYGILAR ETKİLEDİ


Mevcut gayrimenkul yatırım performansında 4. sıradan 7. sıraya gelen İstanbul yeni gayrimenkul yatırımlarında ise 2. sıradan 4. sıraya oturdu. Rapora göre Türkiye’deki politik istikrar ve fiyat politikası yabancı yatırımcı için soru işareti yaratıyor. Emlak yatırımları bakımından en iyi 10 şehir ise sırasıyla Münih, Dublin, Hamburg, Berlin, Londra, Zürih, İstanbul, Kopanhag, Stockholm ve Frankfurt olarak açıklandı.

Habertürk Gazetesi 


Geri Dön