25 / 04 / 2024

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Emrah Apartmanı'nda hazin son! Müteahhit dede depremde torunlarını kaybetti!

Geçtiğimiz gün İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan Emrah Apartmanı’nın müteahhiti Hayati Uzun, depremde torunlarını kaybetti. Uzun’un 1992 yılı Erzincan depreminde başka bir torununu daha kaybettiği ortaya çıktı.



İzmir'de meydana gelen şiddetli deprem çok sayıda binanın yıkılmasına neden oldu. Hürriyet'te Emre Eser'in haberine göre; depremde yıkılan ilk binalardan biri olan Emrah Apartmanı'nın ardında hüzünlü bir hikaye bulunuyor.

Bölgede yaşayan Selçuk Şamiloğlu isimli vatandaştan alınan bilgilere göre; Emrah Apartmanı'nı inşa müteahhitin ismi Hayati Uzun. 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminde torunu Emrah'ı kaybeden Uzun deprem sonrasında İzmir'e yerleşti ve 1993 yılında Bayraklı'da  2 blok ve 28 daireden oluşan bir apartman inşa etti. Uzun apartmana kaybettiği torunun adı ‘Emrah Apartmanı’ ismini verdi. Bir süre burada yaşayan Hayati Uzun sonrasında Didim'e yerleşti.

Diğer torunlarını da kaybetti! 

Müteahhit Hayati Uzun, Emrah Apartmanı’ndan ayrılsa da oğlu Bora Uzun ve ailesi yaşamaya devam etti. Geçtiğimiz gün gerçekleşen depremde Hayati Uzun, Erzincan depreminde kaybettiği torununun adını yaşatmak için yaptığı binada gelini Rabia Uzun’u, kendisi ile aynı adı taşıyan 17 yaşındaki torunu Hayati Uzun’u ve diğer torununu kaybetti. Kendisi gibi müteahhit olan oğlu Bora ise enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırıldı. 

17 yaşındaki Hayati Uzun’un arkadaşları şu açıklamalarda bulundu: “Biz aşağıdaki parktaydık. Bir anda deprem şokunu yaşadık. Sokağı döndüğümüzde etraf toz bulutuydu. Hemen enkaza girdik. Binaya ilk  İzmir  itfaiyesi geldi. İzmir itfaiyesi ile iki kuzenimi zemin kattan çıkardık. Onlar bir yaşam alanı bulduğu için şanslıydı. Daha sonra en üste Hayatilerin olduğu yere baktık. Hayati babasının üstüne kapanmıştı ama hayatını kaybetmişti.”

Bina yıkılacak demişti 

17 yaşındaki Hayati’nin arkadaşları, bir önceki İzmir depreminde binanın hasar gördüğünü, asansörün arızalandığını ve Hayati’nin kendilerine, “Bu bina yıkılacak” dediğini söyledi. Arkadaşları Hayati’nin çok hayat dolu birisi olduğunu dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'da çöken bina havadan görüntülendi!


Geri Dön