25 / 04 / 2024

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?



Apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?

Yalıtım, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Yalıtım ile içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor. 


Apartmanınıza yalıtım yaptırmak istediğinizi ancak malikler arasında bu hususta bir uzlaşma sağlayamadığınızı düşünelim. Peki, apartman ısı yalıtım kararı nasıl alınır?


Yargıtay İçtihatlarına göre mantolama işlemi sonrasında gerek görünüm gerekse ısı ve ses yalıtımı açısından önemi yadsınamaz bir fayda elde ediliyor. Bu nedene yalıtım yaptırmak önemli bir sebep olarak kabul ediliyor.


Bu karar, apartman toplantısında alınıyor. Toplantıda, her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahip oluyor.


Ana gayrimenkulde birden fazla dairesi olan kat maliki, her bir daire için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu dairelerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz, oy hesabı yapılırken kesirler göz önüne alınmaz.


Kat maliklerinden birinin isteği üzerine yalıtım, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.



Binalarda ısı yalıtım yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön