23 / 04 / 2024

Emre Aşık Oddada otelcilik heyecanı yaşıyor!

Emre Aşık Oddada otelcilik heyecanı yaşıyor!

Yeşil sahalardan ayrılan Emre Aşık şimdilerde yeni oteli Oddanın heyecanını yaşıyor. Otelin müşterilerini evlerinde gibi hissettirmek için elinden elinden geleni yapan Aşık, İşim gücüm herşeyim tamam, tek eksiğim eşim diyor



Yeşil sahalardan ayrılan Emre Aşık şimdilerde yeni oteli Oddanın heyecanını yaşıyor. Otelin müşterilerini evlerinde gibi hissettirmek için elinden elinden geleni yapan Aşık, İşim gücüm herşeyim tamam, tek eksiğim eşim diyor.

Futboldan sonra kariyerine bambaşka bir alanda devam ediyorsun. Nasıl gelişti her şey
Ferit diye bir arkadaşım var, House Otelleri'nin sahibi. Fenerbahçe'den beri arkadaşım. Bir gün Beyoğlu'nda dolaşırken otel işine girmek istediğini söyledi.BSunun üzerine mimar olan ablamlar House Apartın dekorasyonunu yaptı. Onun sayesinde ben de biraz olayın içine girdim. Çok fazla seyahat ettiğim için çok sık otelde konaklıyorum. Ve genelde butik otelleri tercih ediyorum. Her seferinde de "Ben olsam nasıl bir otel yapardım" diye düşünürdüm. Daha sonra ablamlarla da bir araya gelip otelcilik işine girmeye karar verdik.

Bu binanın çok özet bir yer olduğunu duydum...
Evet, 123 yıllık bir bina.

Neymiş hikyesi
Adamantis Pedraki Kalfa diye bir mimarın evi. Kendisi Sait Halim Pasa Yalısının mimarlarından. Bu binayı da kendisi için yapmış. Torunlarına kadar burada oturmuşlar. İşin en güzel tarafı şu, onlardan sonra burayı ilk defa alıyoruz ve biz de mimar bir aileyiz. Binanın tarihî dokusunu korumak çok önemliydi bizim için. Binanın altından kazıdığımız resimlerden taş döşemelere kadar her şeyle tek tek uğraştık. Daha ucuza mal edip onları es geçebilirdik, yaşanmışlık hissini korumak istedik.

İşe ilk başladığınız heyecanla, şimdi arasında ne farklılıklar var. Öncesinde hayalinizi hayata geçirmek için çalışıyordunuz, şimdi ise artık işin içindesiniz.
Odda geçtiğimiz yaz kapılarını açtı. Tabii ki daha işin çok başındayız ama doğru bir iş yaptığımız kanaatindeyiz, ileriye dönük planlarımız arasında buralardan bir iki yer daha almak var.

Beyoğlu, böyle bir yatırım için doğru bir yer mi
Çok merkez, çok kozmopolit. Beyoğlu her zaman değer kazanacak bir yer diye düşünüyoruz.

Aslında yıllarca yeşil sahalarda oynamış hep dışarılarda olmuş biri için farklı bir iş. İnsanların buradan ayrıldığında ki memnuniyetini gördüğümde her şeye değiyor. Eğer memnun ayrılıyorlarsa ben inanılmaz mutlu oluyorum.

Ne gibi farklılıklar, hoşluklar var Oddada
İnsanlar kendilerini evlerinde gibi hissetsinler istiyoruz. Otel konforunu ev rahatlığında sunuyoruz. Yataklarından yedikleri keke kadar. Müşterimiz ikinci kez otele geldiğinde onun artık kahvesini nasıl içtiğini, adını biliyoruz ve adıyla hitap ediyoruz. Ben de müşteriyle bire bir ilgileniyorum. Bu arada kahvaltımız çok beğeniliyor.

Biraz önce yediğim kek muhteşemdi hakikaten.Kim yapıyor bunları
Benim yedi yıldır Saadet Hanım adında bir yardımcım var. Ablalarım, annem kadar tanıyor beni. Her şeyimle ilgilenir. Ve ben onun mutfakta da çok iyi bir aşçı olduğunu biliyorum. O yüzden burada da bizimle olsun, onun muhteşem lezzetlerini müşterilerimiz de tatsın istedim.

Profesyonel biri yerine tercih ettin yani...
Aynen öyle, her şey evdeki gibi olsun diye. Saadet Hanımın börekleri de çok güzel. Burası tam bir şehir oteli bir yandanda. Mesela ben İstanbul'a gelsem Taksimi yaşamak isterim. Burada bu imknı sunuyoruz.

Dezavantajları da var, mesela gürültü...
İnsanlar Taksim'de olup, evlerinde gibi konforlu yaşasınlar diye ses yalıtımına büyük yatırım yaptık. Yatırımın yüzde 15i yalıtıma gitti. Bu arada fiyatlarımız da çok da makul.

Biraz önce burasıyla ilgili "Uçuk fikirlerimiz var" demiştin, nedir onlar
Aramızda makara yapıyoruz aslında. Geçenlerde konuşuyorduk da... Bizler Arnavut'uz, -bu espri ama ciddiye alınmasın- annemler inanılmaz börek yapar; "Ne yaparız" derken dedim ki, "Yazarız cama Odda Arnavut Börekçisi diye", yıkıldık gülmekten! Ama bu arada ne düşünürsek düşünelim hep evden bir şeyler düşünüyoruz.

Sorular ve cevaplar
Seninle birkaç yıl önce yaptığımız röportajda en çok istediğin şeyin sahibi olmak olduğunu söylemiştin, Var mı bir gelişme
Arkadaşlıklarım oluyor tabii, ama ben doğru insanı arıyorum. Ama sırf çocuk için de evlenmek istemiyorum, O insanı bulduğum zaman hiçbir şeyine bakmayacağım, evleneceğim. Artık aile kurmanın zamanı da geldi geçiyor bile.

İşin gücün tamam, o zaman hayatında bir tek aile mi eksik
Evet, hayatımda bir tek bu eksik.

Evleneceğin insanda ne arıyorsun da bunca zaman bulamadın
Aslında kendimde de hata buluyorum. Armudun sapı üzümün çöpü demek bir yere kadar. Güzellik bir nebze olacak ama artık daha farklı şeyler arıyorum, zaman bu anlamda bakış açımı değiştirdi.

Hatırlıyorum, o röportajda da "Ne olursa olsun güzel olsun" demiştin.
Evet, ama değişiyorsun zaman içinde. O yüzden çocuğumun annesi olacak kişiyi bulduğum an evleneceğim ve bu çok kısa bir zamanda olacak, öyle hissediyorum. Dua et! Bunu da yaparsam Allah'tan daha ne isteyeyim, sağlığım yerinde, ailem sağlıklı.

Serpil Çekin/Habertürk


Geri Dön