25 / 04 / 2024

Emre Çamlıbel:Nüfusun yüzde 20'si ev alacak durumda

Emre Çamlıbel:Nüfusun yüzde 20'si ev alacak durumda

M. Emre Çamlıbel, gayrimenkul sektörünün gelişimiyle ilgili açıklamalar yaptı



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Soyak Holding Üst Yönetici (CEO) Vekili M. Emre Çamlıbel, sektörün gelişebilmesi için uzun vadeli ulusal konut politikalarının belirlenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çamlıbel, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul sektörünün gelişiminin, kentteki yaşam kalitesini doğrudan belirlediğini ifade etti.

Genç nüfusun yeni nesil yaşam anlayışına ve nüfus artış hızına da bağlı olarak Türkiye'deki konut ihtiyacının planlı bir şekilde çözülmesi gerektiğinin önemini vurgulayan Çamlıbel, bunun ilk adımının doğru toprak yönetimi stratejilerinden geçtiğini belirtti.

Çamlıbel, "Köyden kente göçle de artan ve yılda yaklaşık 600 bin konut açığının olduğu ülkemizde, sektörün gelişebilmesi için imar planı ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonun ve gerekli şeffaflığın sağlanması, uzun vadeli ulusal konut politikalarının belirlenmesi büyük önem taşıyor" dedi.

Barınmanın insanlık için en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden Çamlıbel, şunları kaydetti:
"Nüfusun yalnızca yüzde 20'sinin ev alacak durumda olduğu bir tabloyla karşı karşıyayız. Soyak olarak, uygun fiyatlı konut çözümleri için sorumluluklarımızı yerine getiriyor, ilgili meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çözüm üretmek için çalışıyoruz. Bu konuda kamu, şehir planlamacıları, mimarlar, akademisyenler ve özel sektörü kapsayacak geniş yelpazede işbirliğine ihtiyaç var. Sağlıklı bir kentleşme için çevreyi koruyan bir yaklaşımla, sürdürülebilir altyapı yatırımlarıyla uzun vadeli bir planlama yapılması ve sektörde arz yönünde önlemlerin vakit kaybetmeden alınması gerekiyor."
AA


Geri Dön