29 / 03 / 2024

Emre Yazıcı: A sınıfı ofis arayanların tercihi şehir merkezi!

Emre Yazıcı: A sınıfı ofis arayanların tercihi şehir merkezi!

Emre Yazıcı; “ Yatırımlar her yere dağılmış durumda. Ancak kiracının ya da alıcının taleplerini değerlendirdiğimizde çoğunlukla taleplerin şehrin içinde, merkeze yakın lokasyonlarda olduğunu görüyoruz” dedi.



Ofis kiralamalarında uzman TNL Gayrimenkul Geliştirme ortaklarından Emre Yazıcı, ofis piyasasını değerlendirdi.

Özellikle İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna kadar pek çok ofis yatırımı yapıldığını söyleyen Emre Yazıcı; “ Yatırımlar her yere dağılmış durumda. Ancak kiracının ya da alıcının taleplerini değerlendirdiğimizde çoğunlukla taleplerin şehrin içinde, merkeze yakın lokasyonlarda olduğunu görüyoruz” dedi.

Avrupa yakasında Piyalepaşa cazip bölge

Avrupa yakasında Piyalepaşa’nın ofis ve otel yatırımı açısından çok cazip olacağını belirten Yazıcı; “  Şu an Piyalepaşa’da prestijli markaların yatırımları var. Önümüzdeki 5 yıl içinde bu bölgenin çok fazla prim yapacağı kanaatindeyim. Ofislerin kiralama m2 fiyatları burada 20 dolar civarında seyrediyor. Bu fiyatlar şu an için bir fırsat. Yine Kağıthane ve Bayrampaşa’nın da en çok tercih edilen bölgeler arasında ye alacağını düşünüyorum” dedi.

Anadolu yakasında A sınıfı ofis tercih edenlerin tercihi ise Kozyatağı, Ataşehir-Şerifali ve Ümraniye 

Kadıköy-Kartal Metrosu’nun faaliyete geçmesiyle özellikle metroya yakın yerlerde ofis yatırımlarında gözle görülür bir artış olduğunu söyleyen Yazıcı; “ Elbette metronun ya da diğer toplu taşıma araçlarına yakınlık çok önemli ve yatırımcının kararını da çok etkiliyor. Ancak A sınıfı ofis arayışında olan yatırımcının tercihleri yine merkeze yakın yerler olarak göze çarpıyor. Bu yatırımcılarda Kozyatağı, Ataşehir, Şerifali ve Ümraniye’de yoğunlaşıyor” dedi.

Finans Merkezi Şerifali'yi daha da yükseltecek

İstanbul'da yapılacak Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nin inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Yazıcı; “70 bin kişinin çalışacağı öngörülen Merkezin Ümraniye ve Ataşehir başta olmak üzere Şerifali’ye de hareketlilik getirmesi bekleniyor. Çevresindeki alanlar yatırımcıların iştahını kabartırken, proje tamamlandığında, bölgenin, finansın yanı sıra konut, iş ve eğlence sektörlerinin de "kalbi'' olacağı gözüküyor” dedi.



Daha ileriki dönemlerde taleplerin Anadolu yakasıda Maltepe, Kartal’a kayacağını düşündüğünü ifade eden Yazıcı; “ Bu talepler Türkiye’nin Büyüyen Lojistik Üssü Gebze’ye doğru kadar gidecek” dedi. 


TNL Gayrimenkul Geliştirme hakkında:

2005 yılında faaliyete geçen TNL Gayrimenkul Geliştirme, ofis geliştirme danışmanlığı, ofis satış ve kiralama konularında hizmet veriyor. Ofis geliştirme ve kiralama konularında uzman TNL Gayrimenkul Geliştirme son olarak hizmet verdiği alanlara endüstriyel gayrimenkul danışmanlığını da ekledi. Bugüne kadar pek çok projenin danışmanlığını yapan TNL Gayrimenkul Geliştirme’nin referansları arasında Türkiye’nin ilk Yeşil Ofis Binası olan Unilever Merkez ofisi, Teknosa Genel Müdürlük Binası, Eti Gıda, Şehir Üniversitesi Altunizade Kampüsü, Tüv Rheinland Genel Müdürlük Binası, Buyaka Piyalepaşa AkPlaza, Ümraniye A4 Plaza, Kozyatağı Meeting Point Plaza, gibi büyük projeler yer alıyor. 



Geri Dön