26 / 04 / 2024

En çok konuta kredi aranıyor!

En çok konuta kredi aranıyor!

Konut kredisi faiz oranları, Merkez Bankası'nın peş peşe yaptığı politika faizi indirimleri ile beraber son iki yıldaki en düşük seviyelere ulaştı. İnternetteki araştırmalar en çok konut kredisinin araştırıldığını ortaya koydu...



Merkez Bankası'nın temmuz, eylül ve ekim aylarında gerçekleştirdiği son üç Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan toplam 1.000 baz puanlık faizi indirimi ile kredi oranları konutta aylık yüzde 0,99’a, ‘ihtiyaç’ta yüzde 1,08’e kadar düştü. Ekonomiye destek vermek için açılan kredi musluklarının ilk dalgasında, yapılandırmalar dikkate alındı. İkinci dalgada konut ve otomobil olmak üzere iç tüketimi canlandıracak alanlara yönelen krediler, 2020 yılı itibarıyla da üretim odaklı kullanılacak.

En çok konuta kredi aranıyor!

Hangikredi .com CEO’su Oray Durmazoğlu, temmuzda Merkez Bankası tarafından yapılan ilk faiz indiriminden sonra kamu bankalarının konut kredilerini yüzde 0,99’a düşürdüğünü ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"İvme orada başladı. İndirimlerin sürmesi ile doğru orantılı olarak, kredi iştahı da artmaya devam edecektir. Bunun 2020’de KOBİ tarafına yansımalarını daha aktif görebileceğiz. Şahsi kanaatim; dijital platformların varlığının tüketici başvurularını kolaylaştırdığı için, bu ivmeyi artırmaya katkı sağladığı yolunda. Tüketicinin hızlıca doğru sonuca ulaşması, işlevsel kolaylığı ve objektif duruşu ile, platformumuz kredi kullanımına yönelik pozitif yansıma sağlıyor."

En çok, konuta kredi arıyoruz

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, verilerdeki sonuçlara göre tüketicilerin online kredi aramaları, faiz indirimi ile birlikte önemli bir artış kaydetti. Özellikle ertelenen konut talepleri için kredi arayışında artış gerçekleşti. Taşıt kredisinde ise bankaların, otomobil firmaları ile yaptığı anlaşmalar neticesinde sunulan indirimli faiz oranları ile sorgulamalar arttı. Bankaların kredi onaylama oranlarının da arttığı gözlemlendi.

Konut kredi faizi yüzde 0.60'ın altına iner!

Beş banka konut kredi faiz oranlarını indirdi!

 


Geri Dön