25 / 04 / 2024

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Almanya'dan sonra konut fiyatları en çok İzmir'de artıyor!

Konut fiyatları dünyada Almanya’dan sonra en çok İzmir’de artıyor. Yetkililer bu durumunda iklimden yaşam maliyetlerine, trafikten güvenliğe kadar pek çok kriterin etkili olduğunu söylüyor.



İzmir'de gayrimenkul sektörünün canlanması, ülkenin dört bir yanından yatırımcıları bölgeden konut satın alacaklarını söyledi. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İzmir  Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Burçin Önder, sektörün canlandırmasının nedenlerinin, İzmir- İstanbul otoyolunun yapılması, güvenlik, trafik, iklim, sosyal etkileşim ve hoşgörüye bağlı olduğunu kaydetti.

Almanya dan sonra konut fiyatları en çok İzmir de artıyor!

GÜVENLİ VE RAHAT

Son yıllarda konut sektöründe değerlenen İzmir, ülkenin dört bir yanındaki yatırımcılar için cazibe merkezi oluyor. İzmir'in Almanya'dan sonra dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehir olduğunu kaydeden İEÜ Müdürü Öğr. Gör. Burçin Önder, bunun nedenleri şu şekilde anlattı:

"Bir yere yaşamak için taşınmayı düşünenler öncelikle güvenlik, kolaylık ve refah istiyor. Bunun dışında, İzmir'de trafik oranı İstanbul'a kıyasla çok daha düşük. İzmir ile ilgili bütün yabancı basın, bütün yıl havanın muhteşem olduğunu söylüyor. Bir diğer kriter, şehirdeki huzur. Yapılan araştırmalara göre İzmir huzur bakımından 49'uncu, İstanbul ise 230'uncu sırada. O yüzden bütün gözler İzmir'e çevrilmiş durumda. Yaşam maliyeti İstanbul'dan yüzde 11 daha ucuz. İzmir eğitim göçü alıyor, İstanbul merkezli birçok okul İzmir'de şube açıyor."

YÜKSEK HOŞGÖRÜ TARİHİNDE SAKLI

İzmir'de sosyal etkileşim oranının yükseldiğini söyleyen Önder, "Herkes deniz kenarına giderek sosyalleşebiliyor. Yazlık bölgelere oldukça yakın. Tahminlerime göre İzmir doygunluğunu yaşayana kadar cazibe merkezi olmaya devam edecek. Güzelbahçe, Urla, Çeşme gibi bölgeler farklı bir özgürlük alanı tanıyor. Aynı zamanda bu topraklarda çok yüksek hoşgörü var. 8 bin 500 yıllık tarihi olan bir şehir, yüzyıllarca çok fazla ırktan ve dilden olan insanı ağırlamış, dolayısıyla bu beraberinde yüksek hoşgörüyü getiriyor" diye konuştu.

İzmir'in cazibesi katlandı! Konut fiyatları arttı!


Geri Dön