26 / 04 / 2024

Konut fiyatları en çok nerede arttı? 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konut fiyatları en çok nerede arttı? 5 soruda tüm detaylarıyla!

GABORAS tarafından özel olarak hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre geçtiğimiz yıla göre ortalama konut fiyatları en çok artan ilçeler açıklandı. Peki konut fiyatları en çok nerede arttı? 5 soruda tüm detaylarıyla...



GABORAS tarafından özel olarak hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre geçtiğimiz yıla göre ortalama konut fiyatları en çok artan ilçeler açıklandı. Peki konut fiyatları en çok nerede arttı? 5 soruda tüm detaylarıyla!

1-2019'da önceki yıla göre ortalama konut fiyatları en çok artan ilçeler hangileri? 
-Konut fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile  İzmir   Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu.

2-İlk 10'da hangi şehirden kaç ilçe yer aldı?
İlk 10'da Antalya'dan 5, İzmir'den 3 ve İstanbul'dan 2 ilçe yer aldı.

3-GABORAS'ın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ilçelerini incelediği 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, geçen yıl yatırımcısına en çok kazandıran il hangisi oldu?
-Geçen yıl yatırımcısına en çok kazandıran il Antalya oldu. Antalya'da ortalama konut değeri yüzde 20 yükseldi.

4-Konut fiyatları hangi ilçelerde geriledi?
-5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, geçtiğimiz yıl ortalama metrekare fiyatının düştüğü ilçeler arasında yüzde 5 ile İstanbul Ataşehir geldi. Konut değerlerinin yüzde 1 ila yüzde 4 arasında azaldığı diğer ilçelerde İstanbul'dan Şile, Sancaktepe, Beşiktaş, Şişli, Tuzla ve Zeytinburnu, İzmir'den Çeşme, Gaziemir, Bornova, Ankara'dan Beypazarı, Gölbaşı, Pursaklar, Bursa'dan ise Kestel oldu.

5-Bergame ve Silivri'den sonra değeri en çok artan ilçeler hangileri?
Geçtiğimiz yıl 2018'e göre ortalama konut değerinin en fazla arttığı ilçe yüzde 39 İzmir Bergama olurken, Bergama'yı yüzde 36 ile Silivri, yüzde 30 ile Antalya'nın Gazipaşa ve Kemer, yüzde 25 ile İzmir Selçuk ve İstanbul Çatalca izledi. Artış oranı, ilk 10'da bulunan Antalya'nın Kaş ilçesinde yüzde 24, Aksu'da yüzde 23, İzmir Karaburun'da yüzde 22 ve Antalya Korkuteli'nde yüzde 20 oldu.

Konut fiyatları arttı mı? 10 soruda tüm detaylarıyla!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön