16 / 04 / 2024

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sigortası, konut ve içerisinde bulunan eşyaları kapsamlı şekilde korur. İşte Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilen 5 soruda tüm detaylarıyla...



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sigortası, konut ve içerisinde bulunan eşyaları kapsamlı şekilde koruyan bir sigorta çeşididir. Konut sigortası bilinenin aksine çok düşük bir maliyetle konut ve eşyaları güvence altına alıyor. Generali Sigorta, konut sigortasıyla ilgili en çok merak edilen soruları ve o soruların yanıtlarını paylaştı. İşte Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilen 5 soruda tüm detaylarıyla...

1. Konut sigortasını kiracılar yaptırabilir mi?
Konut ve içerisinde bulunan eşyaları kapsamlı şekilde koruyan konut sigortası yaptırmak için konut sahibi olunması gerekmez. Kiracı da eğer dilerse konut sigortası yaptırabilir.

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

2. Konut sigortası neleri kapsıyor?
Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sigortası, dahili su, infilak, yangın, terör, hırsızlık, yıldırım, duman, fırtına gibi birçok teminatı bir arada barındıryor. Ayrıca konut sigortasına ayrıca bunlar dışında, su ve elektrik tesisatı hizmetleri, cam hizmetleri, çilingir hizmeti gibi birçok asistans teminatı da poliçelere ilave edilebiliyor.

3. Konut sigortası fiyatları yüksek mi?
-Türkiye'de senelerce birikim yapılarak satın alınan konutların sigortalanma oranları çok düşük. Böyle bir durumun en büyük nedeni de konut sigortalarının yüksek fiyatlı olduğunun algısının yaygın olması. Oysa ki, çok düşük maliyetlerle konutlar güvence altına alınabiliyor.

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

4. Konut sigortaları depremi de kapsıyor mu?
-Konut sigortası ve deprem sigortası birbiriyle karıştırılan iki sigortadır.  Deprem sigortası yapılması zorunlu olan bir sigorta türüdür ve sadece depremin verdiği zararları karşılar. Konut sigortası DA ek teminatlar dahilinde depremden kaynaklanan zararları güvence altına alıyor.

5. Değerli varlıklar da sigorta teminatına dahil edilir mi?
-Sigorta tutarları konut sigortasına ait poliçede belirtilmek şartıyla değerli halı, antika tablo  vb. değerli varlıklar belirli tutarlarla teminat altına alınır.
 

Konut sigortasında hangi hizmetlerden yararlanılabilir?


Geri Dön