26 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Hükümet Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve memur maaşlarının 3600 ek gösterge düzenlemesini içeren torba kanun teklifini gündemine aldı. Teklife göre en düşük emekli maaşına zam yapılacak. İşte detaylar...



TÜM MEMURLARIN EK GÖSTERGELERİNE 600 PUAN 

Teklife göre, mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfı kadrolarında bulunan personelin görev aylıklarında iyileştirme yapılması öngörüldü. Buna göre; merkezde görevli valiler, Kurul Başkanı, Genel Müdür, Strateji Geliştirme Başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler ile Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, birinci sınıf olup 1. derecenin 4. kademesinden aylık alanların ek ödemeleri için oranlar artırılacak. İl Valisi için belirlenen tazminat göstergesi de 12500 rakamının eklenmesiyle uygulanacak.

Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar esas alınarak emekli aylığı veya adi malüllük aylığı ödenen polis memurlarından, lise ve dengi öğrenime sahip olup, emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay 1200 TL tutarında ilave ödeme yapılacak.

Teklife göre, tüm memurların ek göstergelerine 600 puan eklenmesi öngörülüyor. Buna göre, öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerinin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön