20 / 04 / 2024

En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor?

En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor?

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki en düşük faizli konut kredisi veren banka hangisi?



Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Garanti BBVA, TEB, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi, Akbank ve ülkemizde hizmet veren diğer bankaların konut kredisi faiz oranları araştırılıyor. Takvim'de yer alan habere göre, konut kredisi için 120 ay vade kampanyalarında uygulamış oldukları faiz oranları için yeni gelişmeler de yaşandı. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor?


FAİZ İNDİRİMİ YARIŞI BANKALAR ARASINDA DEVAM EDİYOR

TCMB politika faizi indirim kararından sonra ilk adım ING Bank'tan geldi. ING Bank müşterilerine sunduğu konut kredisi ürünlerinde uyguladığı faiz oranını yüzde 1,09 seviyesine kadar çekti. Bu bankadan sonra çok geçmeden Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) da konut kredisi faiz indirimi yaptığını duyurdu. TEB konut kredisinde uygulanan faiz oranını yüzde 1.10 seviyesine indirdi. Ülkemizde faaliyetlerine devam eden özel bankalar arasında yer alan katılım bankaları da faiz indirimi yarışına ortak oldu. Albaraka Türk Katılım Bankası ile Türkiye Finans Katılım Bankası'nda müşterilere sunulan konut finansmanında uygulanan kâr payı oranında da bazı indirimler yapıldı.

KONUT KREDİSİ DÜŞTÜ MÜ?

Analistler, konut kredisinde Merkez Bankası'nın temmuz toplantısının ardından yüzde 0.99 seviyesine çekilen faizin yüzde 0.90'a da inebileceği görüşünde. 

GÖZLER KAMU BANKALARINA ÇEVRİLDİ

Hayallerindeki eve kavuşmak için bankaların konut kredisi kampanyalarından yararlanmak isteyenler, kamu bankalarının faiz indirim kampanyalarını yakından izliyor. Mevcut durumda konut kredileri arasında yüzde 0,99 faiz oranı ile en uygun konut kredisi kullanım imkanı sunan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın kredi faiz oranlarında indirim yapması bekleniyor. Uzmanlar da yüzde 0,99 faiz oranının düşeceği yönünde fikir birliğine varmışken vatandaşlar konut kredisi kullanmak için sabırlı bekleyişlerine devam ediyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 0,99
Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 0,99
Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 0,99
Yapı Kredi Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,17
Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,17
Türkiye İş Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,17
ICBC Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,19
Alternatif Bank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,30
Fibabanka Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,49
TEB Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,22
ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1.17

 

Evi olmayana çifte destek!

Konut kredisi çekenler dikkat! 


Geri Dön