24 / 04 / 2024

En iyi restore edilen ev ödülü Asmazlar Bağ Evi'ne verildi!

En iyi restore edilen ev ödülü Asmazlar Bağ Evi'ne verildi!

"19. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, "En iyi restore edilen ev" ödülü verildi...



UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla yapılan "19. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" kapsamında, "En iyi restore edilen ev" ödülü verildi. 

Ödül, Bağlarbaşı Mahallesi'nde 197 yıllık olduğu belirtilen Sabiha Yongacı'ya ait Asmazlar Bağ Evi'ne verildi.

Karabük Valisi Kemal Çeber, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Safranbolu'nun ilmik ilmik dokunarak geleceğe bırakıldığını söyledi.

En iyi restore edilen ev ödülü Asmazlar Bağ Evi ne verildi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çeber, koruma anlamında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını söyledi. Çeber, "Bize düşen, vahşi kapitalizmden, para hırsından kendimizi arındırarak, bizlere emanet edilmiş bu konaklara mümkün olduğunca iyi bakarak bizden sonraki nesillere en iyi halde buraları teslim etmektir." dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Safranbolu'nun, kültürüyle evleriyle bir bütün olduğunu ifade etti. Ürkmezer, "Bu evler de sokaklar da Safranbolu'yu Safranbolu yapan kültürü oluşturmuşlar. Kaymakamlık ve belediye olarak bizden sonraki nesillere bu kültürü en iyi şekilde aktarmakla kendimizi mükellef sayıyoruz." şeklinde konuştu. 


Geri Dön