28 / 03 / 2024

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

2016, 2017, 2018 yıllarındakitüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge İstanbul oldu...



Ajans Press, tüketim harcamaları ile alakalı basına yansıyan haberleri inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basın arşivinden derlediği bilgilere göre; 2018'in içerisinde konutlarla alakalı basına 95 bin 910 adet haber yansıdığı belirlendi. Tüketim ile alakalı çıkan haber adetleri incelendiğinde ise 53 bin 97 adet olduğu tespit edildi. İstanbul ve yüksek kira fiyatlarının basında konuşulma oranı ise 4 bin 548 olarak kayıtlara geçti. Yüksek fiyatlı konut kiralarının İstanbul’da yaşayan halkın büyük problemi olduğu belirlendi.

Ajans Press’in, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2016, 2017, 2018 yıllarının verileri incelendiğinde tüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcandı. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,5 ile İstanbul oldu. Gıda ve alkolsüz içecek harcamasında ise en yüksek paya yüzde 26,9 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi sahip oldu. Ulaştırma harcamaları en çok yüzde 19,9 ile Batı Anadolu ve Batı Karadeniz'de görüldü. Ülkemizdeki toplam tüketim harcamalarında en yüksek paya yine İstanbul sahip olurken, yüzde 24,4 oranında hanehalkları tarafından gerçekleştiği görüldü.


Geri Dön