25 / 04 / 2024

Endeksa'dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

Endeksa'dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

İBB, KİPTAŞ ve BİMTAŞ' ortaklığında hayata geçirilen ve riskli konutların dönüştürülmesini amaçlayan “istanbulyenileniyorcom” platformuna Endeksa'dan destek geldi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ'ın ortaklaşa hayata geçirdiği“istanbulyenileniyorcom” uygulamasında İstanbul’da risk altında bulunan konut stokunun güvenli, depreme dayanıklı, çevreyle dost yapılara dönüştürülmesi hedefleniyor. Bulunduğu yapının riskli olduğunu düşünen İstanbullular site üzerinden başvuru yaparak yapılarının yenilenmesi için talepte bulunabiliyor.

İstanbullular, başvurularının ilk olarak Endeksa’nın gelişmiş değer tahmini entegrasyonu ile istanbulyenileniyorcom adresinde bölgelerindeki ortalama konut ve ticari gayrimenkul satış değerlerini görebiliyor.

Endeksa dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

Ülke genelinde gayrimenkul piyasa analizlerinin yanı sıra gayrimenkulün özelliklerinin girilmesi ile konut, ticari ve arsa/araziler için gayrimenkul değer tahmini yapan Endeksa, dünyada sadece 5 ülkede örneği bulunan Otomatik Değerleme Modeli’ni Türkiye’ye getiriyor ve sektörde önemli bir boşluğun dolmasını sağlıyor. Endeksa, farklı kaynaklardan aldığı verileri bir araya getirerek makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri ve konum verilerini gösteriyor. Haritada bölge bazında satış, kira verileri, geri dönüşüm sürelerine ek olarak bölgede oturanların demografik bilgileri, sosyo-ekonomik statüleri, bölgedeki yaşam alanları sunuluyor. Ayrıca bölgedeki konut satış adetleri, e-ticaret yoğunluğu, hane halkı gelir düzeyi gibi detay bilgiler de bulunuyor. Kullanıcılar belirli bir bölgedeki konuta ait detayları göstererek de konutun net değerini öğrenebiliyor.

Endeksa dan İstanbul Yenileniyor uygulamasına destek!

İBB ile yaptıkları ortaklıktan dolayı memnuniyeti dile getiren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Deprem riski aklımızdan çıkarmamız ve önlem almamız gereken hayati bir konu. istanbulyenileniyor.com İstanbul için çok önemli bir proje, parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

KİPTAŞ İstanbul projelerinde son durum ne?

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!


Geri Dön