19 / 04 / 2024

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu.



Endonezya'nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde  Deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 km altında olan depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 km batısı olduğunu duyurdu. Endonezyalı yetkililerse büyüklüğünü 6,4 olarak açıkladıkları depremin, denizin 15 km altında olduğunu belirtti. Deprem, 2004'te olan tsunami felaketinden en çok etkilenen bölgeler Açe Jaya ve Meulaboh'da halkın panik içinde evlerinden dışarı fırlamalarına kapı araladı. Ancak yetkililer, deprem sonucu can kaybı veya hasar olmadığı ve tsunami tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

 Endonezya Milli Afet Yönetimi Kurulu'na bağlı Data Enformasyon ve Halkla İlişkiler Teşkilatı Başkanı Sutopo Purwon Nugroho, "Binalarda hasar meydana geldiğine ilişkin bildirimde bulunulmadı ama kurumumuz kontrolleri sürdürüyor" dedi. Endonezya'nın Sumatra adası, Sunda ve İndo-Avustralya tektonik plakalarının çakışma hududunda yer alması nedeniyle çok sık deprem meydana gelen bir bölge olarak biliniyor. Endonezya'nın Banda Açe kenti sahilinde 2004 yılında olan depremin tetiklediği tsunami felaketi sonucu Sumatra adasında on binlerce kişi, 12'den fazla ülkedeyse toplam 230 bin kişi yaşamını yitirmişti. 


AA




Geri Dön