20 / 04 / 2024

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Ener Liva mağdurları mücadelelerine devam ediyor!

Kocaeli’de inşaatına başlanan ancak yapımı tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesi için proje sahasında bekliyor.



Kocaeli’de yapımına başlanan Ener Liva konut projesinin mağdurları proje alanı önünde bekmeye devam ediyor. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli’de yıllar önce başlatılan ancak tamamlanamayan Ener Liva konut projesinin mağdurları, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

İzmit Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve CHP eski Milletvekili Sefa Sirmen ile ortağı Ziya Akçay tarafından projesi başlatılan Ener Liva evleri, Sirmen ve Akçay'ın iflas etmesi sonrası durmuştu. 115 konut ve 189 rezidans daire bulunan projede birçok kişi mağdur oldu. 

Mağdurlar, her hafta cumartesi günü Köseköy şantiye önünde toplanıyor. Mücadelelerine devam edeceklerini söyleyen mağdurlar şu açıklamalarda bulundu: "Cimer başvurumuza cevaben gelen bilgi ve yönlendirme ile sayın Cumhuriyet savcımızı ziyaret ettikten sonra kanuni ve adli müracaat yolumuza devam ediyoruz. Bu arada emeklerimizin, çocuklarımızın geleceği ve hakları için hak arama nöbetimiz devam ediyor." 

Ener Liva mağdurlarından suç duyurusu!


Geri Dön