29 / 03 / 2024

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.



Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde ön plana çıkan enerji verimliliğinin Türkiye'nin hem ekonomik büyümesini sürdürme hem de iklim değişikliği ile çevresel  sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini yerine getirme becerisi için kritik önem taşıdığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, dünya genelinde binaların enerji kullanımının yaklaşık olarak yüzde 40'lık kısmını meydana getirdiğine değinilen açıklamada, Türkiye'de de enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığı bildirildi.

Enerji tüketiminin 3 te 1 i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!
 
Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Ülke çapında faaliyette olan yaklaşık 175 bin kamu  binasında enerji verimliliği için önemli bir potansiyel bulunabilir."  ifadeleri yer aldı.
 
Dünya Bankası ve Temiz Teknoloji Fonu'nun da desteklediği,  Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı desteğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan toplam 200 milyon dolarlık Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesine değinilen açıklamada, söz konusu projenin merkezi kamu binalarında enerji  kullanımlarını azaltmayı ve genel olarak kamu binalarında enerji verimliliği için  ulusal bir program geliştirmeye yardımcı olmayı hedeflediği bildirildi.


Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!


Geri Dön