28 / 03 / 2024

Enerji verimli binalara faiz desteği!

Enerji verimli binalara faiz desteği!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, B sınıfı enerji bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4.5, A sınıfı binalar için ise yüzde 5 faiz desteği verecek. 


Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğine ilişkin ilişkin kararın 4'üncü maddesinin 10'uncu fikir asındaki "31 Aralık 2013" ibaresi "31 Aralık 2014" olarak değiştirildi. 


Karar uyarınca kullandırılacak faiz destekli kredilerde sağlanan faiz desteği oranı, Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında B sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi'ne sahip binalar için 50 baz puan, A sınıfı Enerji Verimliliği Belgesi'ne sahip binalar için ise 100 baz puan artırılarak uygulanacak. Böylece Bakanlık B sınıfı enerji verimli bina yapan hak sahiplerine yüzde 4 yerine 4,5 faiz desteği verecek. A sınıfı binalar için ise bu oran t yüzde 5 olacak. 


Çiftçilere kentsel dönüşüm kolaylığı Bakanlar Kurulu kararına göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, talepleri halinde kentsel dönüşüm kapsamında kullandıkları kredinin faizini aylık yerine ürünü aldıkdan sonra yıllık ödeyecek. Karar, 31 Aralık 2013"ten geçerli olacak. 


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi 


Geri Dön