26 / 04 / 2024

Enerjide büyük yatırımlar siyasi istikrarla gerçekleşir!

Enerjide büyük yatırımlar siyasi istikrarla gerçekleşir!

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, Türkiye’de artan enerji ihtiyacının karşılanması için her yıl 8 milyar dolar yatırım gerektiğini belirtti. Yıldız, enerjide büyük yatırımların ancak siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini vurguladı.



1 Kasım seçimleri yaklaşırken siyasiler de aday oldukları bölgelerde yoğun çalışmalar yürütüyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, 2 bin esnafı ziyareti sonrasında, vatandaşın arsa veya imarla ilgili talepleriyle karşılaştıklarını belirterek, “Elektrik, su, kanalizasyon şikayetleri yok" diye konuştu. Türkiye’de artan enerji ihtiyacının karşılanması için her yıl 8 milyar dolar yatırım gerektiğini belirten Taner Yıldız, nükleerin de düşünüldüğünde enerjide büyük yatırımların ancak siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini vurguladı. Yıldız, Türk Akımı’nda firmaların, proje çalışmalarına başladığını bildirdi.


Türkiye, 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken siyasiler de milletvekili adayı olduğu bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor. Önceki gün seçim çalışmalarına katıldığımız AK Parti Kayseri 2. sıra milletvekili adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, aday olduğu Kayseri'de halkla adeta içiçe. Ziyaret ettiği sanayi sitesinde bir günde 2 bin esnafı tek tek dolaşarak dinleyen Yıldız, bazı sorunların çözümü için de notlar aldı. Bugüne kadarki ziyaretlerinde daha çok arsa, varsa imarla ilgili taleplerle karşılaştıklarını söyleyen Taner Yıldız, “Elektriğin, suyun ve kanalizasyonun oturduğunu görüyoruz, o manada çok şikayet yok" dedi. Nükleerle birlikte büyük enerji yatırımlarının ancak siyasi istikrarla gerçekleşebileceğini vurgulayan Yıldız, koalisyonun bunun için yeterli olmadığının altını çizdi.


KAYSERİ'DE HEDEF 7 MİLLETVEKİLİ YÜKSELİŞ TRENDİNE GİDİYORUZ

Kayseri'de halkı, esnafı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ve onları dinlediklerini belirten Yıldız, “Esnafımız, emeklimiz, gencimiz, çiftçimiz, yani dokunmadığımız herhangi biri kesim bırakmıyoruz" dedi. Kayseri'de milletvekili dağılımının 2011'de 7,1,1 olduğunu, 7 Haziran'da 5,3, 1'e geldiğini belirten Taner Yıldız, “Bizim en azından 7,1,1'i görmemiz gerekiyor. Kayseri'de bir laf vardır 'Allah gördüğünden kimseyi geri koymasın' diye. Şu anki durum iyi, hamdolsun yükseliş trendinde gidiyoruz" açıklamasında bulundu.


Avrupa'nın en ucuz elektriği bizde

Ziyaretleri sırasında kendisine vatandaşlardan gelen taleplerden de bahseden Taner Yıldız, refah seviyesinin artmasıyla birlikte taleplerin de değiştiğini gördüklerini belirterek, bu istekleri şöyle anlattı: “Mesela yerel talepleri arsa veya evinin problemi, imar problemi varsa onlardan bahsediyorlar. Elektriğin, suyun, kanalizasyonun oturduğunu görüyoruz. O manada şikayet çok yok. Tabii latifeyle beraber, 'Bu elektrik paraları daha da ucuzlamaz mı' diyenler oluyor. Tabii Avrupa'nın en ucuz ülkelerinden olduğumuzu tabii ki vatandaşımız biliyor. Esnafımızla daha çok görüşüyoruz."


1 Kasım seçimlerinde vatandaşın, sanayicinin yeni bir risk almamak için davranış tarzının da o yönde olacağına inandığını dile getiren Taner Yıldız, şöyle devam etti: “Ben, Türkiye'nin yapısının seçim sonrası enerjide bir kesintiye uğramayacağı kanaatindeyim. Çünkü vatandaş, AK Parti'nin bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olduğunu çok iyi biliyor. Güven veren, güven telkin eden yapısını biliyor. O yüzden bizim çok fazla endişemiz yok ama tek başına iktidarı garantilemiş bir hava içinde bulunmamız da doğru değil. Çünkü yapmamız gereken daha çok şey var, gece gündüz çalışıyoruz onun için."


Halkın ilgisi çok büyük

Halkın tepkisinin ziyaretleri sırasında çok olumlu olduğunu söyleyen Taner Yıldız, şunları söyledi: "Geçenlerde 600 metrelik bir yolu 3.5 saatte gittik, kaldırımda olanlar, yoldan geçenler, esnaf ziyaretindeki fotoğraf çektirenler… Şükürler olsun gayet iyi gidiyoruz."


Terör konusuna da değinen Taner Yıldız, “Terörün en küçük esnafımıza dahi bir kaygı olarak kalmaması lazım. Esnafımızdan o endişenin kalkması lazım. Terörle ilgili konularda öncelikle PKK'ya yapılan operasyonlar halkımızı ziyadesiyle memnun etmiş, bunu görüyorum. Şu anki intibalarımızı ben çok daha olumlu hissediyorum, olumlu görüyorum" diye konuştu. Taner Yıldız, 1 Kasım seçimlerinin yalnızca bir partinin, yalnızca iktidar partisinin değil aynı zamanda Türkiye'nin geleceği ile alakalı bir seçim olduğunun altını çizdi.


Türk Akımı için firmalar çalışmalara başladı


Rusya ile gerginlik sonrası Türk Akımı'nda kapasitenin 63 milyardan 32 milyar metreküpe düşüşünü, nasıl değerlendirdiğine ilişkin AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, “Bizim için 16'ya düşmesinin de mahsuru yok. Talep Rusya'dan geliyor. Bizim böyle bir süreçte, bu işi yönetmemiz tek taraflı bir şey değil, her iki tarafın da uzlaşısıyla olan bir şey. Bizim bu konudaki proje firmalarımız, çalışmalara başladı zaten" dedi.


BÜYÜK YATIRIMLAR İÇİN KOALİSYON YETERLİ DEĞİL

Türkiye'de nükleerle birlikte planlanan büyük enerji yatırımlarına dikkati çeken Taner Yıldız, koalisyon hükümetlerindeki yönetimin, bu kadar büyük projeler için çok yeterli olmayacağını düşündüğünü vurguladı. Yıldız, "Çünkü çok büyük işler var, siyasi istikrarı sağlayarak ancak gerçekleşebilir. Başka türlü gerçekleşmez. Bizim enerjiye her yıl 8 milyar dolarlık yatırım yapmamız gerekiyor. Büyüme hızlarını da dikkate almalıyız. Bu yatırım sayesinde 2023 yılı hedeflerine ulaşabiliriz" diye konuştu.


Yeni Şafak


Geri Dön