18 / 04 / 2024

Enez'deki arkeolojik kazılarda Roma dönemine ait mezar bulundu!

Enez'deki arkeolojik kazılarda Roma dönemine ait mezar bulundu!

Enez ilçesindeki kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait mezarlar bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Başaran: "Mezarlar genel olarak su içinde. Dolayısıyla çalışmalar çok ağır yürüyor" dedi




Enez ilçesindeki kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait mezarlar bulundu. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 1971'den bu yana kazı çalışması yürütüldüğünü söyledi.


Çalışmalara bu yıl temmuz ayında başladıklarını ve Suterazisi nekropolisi ve Kralkızı mevkisinde kazı yaptıklarını belirten Başaran, şöyle konuştu:


"Suterazisi nekropolisindeki çalışmalar çerçevesinde, mezar tabakasına, kültür tabakasına kadar inildi. Kültür tabakasının hemen üst tarafında Roma dönemine tarihlenen iki mezar ortaya çıktı. Bunların yanında farklı mezarlara da rastlandı. Ayrıca o dönemi yansıtan pişmiş topraktan yapılmış birtakım eserler ve kalıntılar ortaya çıktı. Çevresindeki sulak alanlardan dolayı mezarlar genel olarak su içinde. Dolayısıyla çalışmalar çok ağır yürüyor."


Başaran, çalışmalarda farklı türden mezarların bulunmasının, Enez ya da antik ismiyle Ainos Antik Kenti'nde yerleşmiş halkın, farklı yörelerden bölgeye geldiğini gösterdiğini vurguladı.


Kazı çalışmaları ekim ayı sonuna kadar devam edecek



AA




Geri Dön