28 / 03 / 2024

Enflasyon arttı, ara zam geliyor! İşte şirketlerin çalışanlarına yaptığı zam oranları

Enflasyon arttı, ara zam geliyor! İşte şirketlerin çalışanlarına yaptığı zam oranları

Hızla artan enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen birçok şirket, yılbaşını beklemeden ara zam için harekete geçti. Zam oranları yüzde 50’e kadar çıkıyor.



Ekonomist.com.tr'den Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre; artan enflasyon karşısında çalışanını korumak isteyen şirketler, ücretlerde iyileştirmeye gidiyor. Enflasyonun beklenenin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle birçok şirket yılbaşını beklemeden ara zam için harekete geçti. Bazıları haziran ayından geçerli olacak şekilde artış yaparken bazı şirketler ise temmuz ayını bekliyor. Zam oranları değişmekle birlikte yüzde 50’e kadar çıkıyor. Bazı şirketler ise artış için hükümetin asgari ücreti açıklamasını bekliyor. Diğer taraftan yaklaşan Kurban Bayramı’na özel destekler, yol, yemek ücretlerinde artışlar da şirketlerin gündeminde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön