25 / 04 / 2024

Engin Keçeli: Yüksek faizler konut yatırımcısını kaçırdı!

Engin Keçeli: Yüksek faizler konut yatırımcısını kaçırdı!

Seba Suites'in Etiler Serafina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli hem sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı, hem de yeni projelerin müjdesini verdi. 



 

Cendere'deki 3. projesi olan Seba Suites'i dün akşam görücüye çıkaran Seba İnşaat yeni projelerine hız kesmeden devam edecek. Seba Suites'in Etiler Serafina'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli hem sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı, hem de yeni projelerin müjdesini verdi. 


Konutu ihtiyacı olan alıyor
Yüksek faizlerin konut yatırımcısını kaçırdığını söyleyen Engin Keçeli, şu an sadece ihtiyacı olanların konut aldığını söyledi. Faiz oranlarının 0.83'lerden 25'lere geldiğini belirten Keçeli oranlarının düzelmesinin 3-4 yılı bulacağını da sözlerine ekledi. Konut sektöründe işlerin 2019'dan sonra düzeleceğini söyleyen Engin Keçeli, kardan fedakarlık ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Yurtdışından konut alımına 20 milyar dolar
Engin Keçeli 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yurtdışından konut alımlarının arttığını söyledi. Keçeli, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'den 20 milyar dolar, yurtdışından konut alımına gitti dedi.

 

Cendere yatırımları devam edecek
Kağıthane’nin önemli avantajlarının başında konumunun geldiğini söyleyen Keçeli, “İlçe, Mecidiyeköy, Şişli, Beşiktaş, Karaköy bölgelerinin ulaşım hatlarına oldukça yakın olmakla beraber diğer taraftan da Levent-Büyükdere-Maslak hattına yakın konumda bulunuyor. Yeni metro hattının da devreye girmesi ile beraber bu merkezlere ulaşım çok daha kolay duruma gelecek. 2018 yılında açılacak olan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattının bölgeye olan ulaşımı daha da rahatlatması bekleniyor. Biz Cendere'deki 4. projemiz için de düğmeye bastık.” dedi 


Seba Suites'te metrekaresi 8 bin TL'ye
Cendere'de hayata geçirilen Seba Suites  7 bin 256 metrekare arazi üzerinde yükseliyor. Projede 144 konut ve 23 ticari ünite bulunuyor. Toplam 15 ve 11 katlı iki blok şeklinde hayata geçirilen projede metrekare birim fiyatı 8 bin TL'den başlıyor.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön