17 / 04 / 2024

EPDK yeni hizmet binasına taşındı

EPDK yeni hizmet binasına taşındı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yeni hizmet binasına taşındı



Yıllık ekonomik büyüklüğü 120 milyar liraya ulaşan elektrik, petrol, doğal gaz ve LPG piyasalarını düzenleyen ve denetleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni hizmet binasına taşındı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan EPDK yetkilisi, 6 yıl önce Balgat'ta kiralanan 5 katlı 9 bin metrekare kullanım alanı olan binanın en fazla 200-250 personele hizmet verecek nitelikte olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ancak 2005 yılından itibaren petrol ve LPG piyasalarının da EPDK'ya bağlanması ve özellikle son yıllarda petrol piyasasına yönelik lisanslandırma ve denetim işlemleri ile birlikte kurumun iş kapasitesi artınca mevcut hizmet binası ihtiyacı karşılamamaya başladı. Mevcut binada lisanslandırılmış 24 bini aşkın şirkete ait dosyaların arşivlenmesi konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor ve kurum personeli çok dar alanlarda çalışmak zorunda kalıyordu. Bütün bunlardan dolayı kiralamaya yönelik ihaleye çıkıldı. İlanı Resmi Gazete'de yayımlanan ihalede teklif verilen 4 bina arasında en ucuz kira bedeline sahip bina kiralandı."

EPDK yetkilisi, yine Balgat semtinde bulunan yeni binanın mevcut 400 personel ile sınavla yeni alınacak personelin çalışmasına uygun olduğunu ve önceki binaya göre de metrekare bazında yüzde 30 daha ucuz olduğunu ve yeni binada özel sektörle toplantılar yapılacak özel mekanlarla, konferans salonlarının da bulunduğunu kaydetti.
AA


Geri Dön