27 / 04 / 2024

EPDK'dan gizli zam açıklaması!

EPDK'dan gizli zam açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son zamanların gündem konuları arasında yer alan elektrik faturalarındaki gizli zamla ilgili yaptığı açıklamada, kurum tarafından belirlenen oranların dışında bir artış veya gizli zammın söz konusu olmadığını belirtti.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son zamanların gündem konuları arasında yer alan elektrik faturalarındaki gizli zamla ilgili açıklama yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, EPDK tarafından yapılamn açıklamada  satış fiyatlarında tüm abone grupları için yüzde 15 artış yapıldığı bildirildi.

EPDK dan gizli zam açıklaması!

Yapılan açıklamada, "Öncelikle vurgulamak gerekir ki söz konusu fiyatlandırma Türkiye'nin tamamı ve bütün mesken aboneleri için geçerlidir. Hiçbir dağıtım ya da perakende şirketi vatandaşlarımıza gönderdiği faturaya herhangi bir bedel artışı yansıtamaz, fatura kalemlerinde herhangi bir oynama yapamaz." ifadeleri yer aldı.

EPDK dan gizli zam açıklaması!

EPDK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Dağıtım şirketlerinin EPDK'den bu payın artırılmasına yönelik bir talebi olmadığı gibi yasal mevzuata aykırı böyle bir talebin gelmesi halinde kabul edilmesi de söz konusu olamaz. Her yıl özellikle temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklıklarındaki artışlara bağlı olarak (klima, soğutucu, vb. ürünlerin yoğun kullanımı) rekor seviyelere ulaşan elektrik kullanımından kaynaklı artış elektrik faturalarına da yansımaktadır. Ancak elektrik faturasını oluşturan kalemlerde, Kurumumuz tarafından belirlenen oranların dışında (dağıtım bedeli ya da vergi oranlarında) herhangi bir artış ya da gizli zam söz konusu değildir. Vatandaşlarımız müsterih olmalı ve bilmelidir ki EPDK olarak görevimiz sadece tarifeleri belirlemek değil aynı zamanda faturaların hesaplanmasında bu tarifelerin hatasız bir şekilde uygulanmasını titizlikle takip etmek ve denetlemektir."


EPDK harekete geçti! Bunu yapana ceza


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön