25 / 04 / 2024

EPDK'dan inanılmaz hamle! Sınırsız ve ucuz! Böylesi görülmedi...

EPDK'dan inanılmaz hamle! Sınırsız ve ucuz! Böylesi görülmedi...

'Güneş seferberliği' başlıyor. Yenilenebilir enerji hâlihazırda dünyanın birçok kısmında en ucuz seçenek durumuna gelmiş durumda. Yeni düzenleme önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.



Türkiye güneş enerjisinde hızlı yükselişini sürdürüyor. Lisanssız güneş enerjisi kurulu gücü 8 bin megawatta erişti. Lisanssız enerji; güneşten yararlanarak en düşükten en yüksek seviyeye belli bir sınır olmaksızın elektrik üretimine imkan sağlanması anlamına geliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) bu alanda yaptığı düzenlemelerle son senelerde sadece belediyeler ve sanayi bölgeleri değil, tarımsal üreticiler, turizm işletmecileri dahil her abone grubundan vatandaşlarımız tükettiği enerjinin üreticisi konumuna geldi. Bu alanda yapılan yatırımlar 3 buçuk ya da 4 yıl içinde kendini amorti edebilme/elektrik faturasını karşılama potansiyeline sahip.

EPDK dan inanılmaz hamle! Sınırsız ve ucuz! Böylesi görülmedi...EPDK BAŞKANI YENİ DÜZENLEMEYİ ANLATTI

EPDK, sektördeki yeni talepleri karşılamak ve sektörün gelişmesini engelleyen girişimlerin önüne geçmek için yeni düzenlemeleri kabul etti. Sektör temsilcilerinin katılımıyla kesinleşen yeni düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yakın zamanda yürürlüğe girecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön