25 / 04 / 2024

Epique Island'da metrekaresi 7 bin euro!

Epique Island'da metrekaresi 7 bin euro!

Aksoy Holding'in Bodrum-Tilkicik Koyu'nda doğal bir yarımada üzerindeki son yatırımı Epique Island, 200 milyon euro yatırıma mal olacak. Projenin 6 milyon euro'luk kısmı peyzaj çalışmaları için ayrıldı. Villalar, konumuna göre metrekaresi yaklaşık 7 bin euro seviyesinden değer görüyor.



Adına şarkıların yazdılığı dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından Bodrum; denizi, birbirinden güzel koyları ve eğlence adresleri ile içinde hem enerjiyi hem de huzuru barındırıyor. Fortune'deki habere göre; Bodrum’un merkezine 25 kilometre ve Yalıkavak merkezine 2,5 kilometre uzaklıkta yer alan Tilkicik Koyu ise Bodrum’un parlayan yıldızlarından. Tilkicik Koy’u, merkezinde bulunan 126 dönüm büyüklüğündeki yarımadada konumlanan Epique Island projesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Aksoy Holding’in 200 milyon euro’luk yatırım planı ile hayata geçirdiği Epique Island projesinde, 75 lüks villa, 150 yat bağlama kapasiteli marina, 50 süitten oluşan butik otel, plajlar, açık havuz ve deniz havuzu, çocuk kulübü, heliport, restoran ve barlar ile fitness ve spa yer alıyor. Projede şu an için 200 milyon euro’luk yatırımın yüzde 75’i harcandı. Yaklaşık 6 milyon euro’luk bir kısım ise peyzaj çalışmaları için ayrıldı. Yüzde 25’i satılan villalar durumu ve konumuna göre metrekaresi yaklaşık ortalama 7 bin euro seviyesinden değer görüyor. Aksoy Holding’in gayrimenkul portföyünün toplam büyüklüğü yaklaşık 500 milyon dolar. Bodrum’daki yatırım ile birlikte gayrimenkul tarafında yüzde 30’dan fazla büyüdüklerini belirten Aksoy Holding CEO & Başkan Yardımcısı Batu Aksoy, “Turizm ve gayrimenkul sektöründe son beş senedir bir büyüme içerisine girdik. Üst segmentte tercih edilen ve aranan bir gayrimenkul geliştirme firması, bir gayrimenkul markası olmayı hedefledik. Epique Island projesinin benim açımdan en çok öne çıkan tarafı lokasyonu. Epique Island ile ‘yalın ayak lüks’ tanımını yarattık. Proje, insanların kendilerini ayrıcalıklı hissedecek kadar lüks, ama şatafattan ve abartıdan çok uzak yalınayak dolaşılabilecek kadar doğal. Burası bizim ilk projemiz ve burada bir başarı hikayesi yazmak istiyoruz” diyor.

Projede, 10 farklı seçenek ile üç tip (açık teras, avlu, lineer) villa tasarlandı. Açık teras villa üç yatak odası ve yardımcı odasına, avlu villa dört yatak odası ve yardımcı odasına, lineer villa ise beş yatak odası ve yardımcı odasına sahip.

Sahada 850 kişinin çalıştığı proje, yeşilin ve mavinin kesiştiği yerde çevre ve doğaya saygılı oluşu ile ayrışıyor. Epique Islandın mimarisini, uluslararası birçok ödülü bulunan ve özellikle sahil (resort) konut projelerine getirdikleri yenilikçi çözümlerle Güney Afrikalı Saota üstleniyor. Villalar, sadece yazın değil, kışın da yaşanılabilir şekilde tasarlandı. Her biri panoramik manzara sunuyor ve mahremiyet duygusu korunacak şekilde konumlandırılıyor. Adanın doğal yapısı ve iklimi ile tamamen uyumlu olacak şekilde tasarlanan projeyle ilgili Aksoy, “Arazinin biz inşaata başlamadan önce yüzde 80’i çoraktı. Arazi üzerinde olan az sayıdaki bütün ağaçları koruduk. Projenin bitişiyle birlikte onları yeniden ekiyoruz. Projede, doğal yaşamı öne çıkaracak unsurlara yer verdik” diyor. Epique Island’da bölgeye ait taşlar ve doğal malzemeler kullanılarak, özel peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi.

Projede dikkat çeken detaylardan biri de elektronik ve mekanik sistemlerin ısıtma ve soğutma için gerekli olan enerji ihtiyacını azaltıyor olması. Villalar mekanik sistemlere bağımlılığı azaltacak şekilde basit tasarım konseptine dayandırılıyor. Villalardaki açılabilir büyük kapılar ve pencereler sayesinde iç mekanlarda doğal havalandırma sağlanıyor. Yerden ısıtma ve tavana gizlenen havalandırma, ısının hep istenilen seviyede olmasını sağlıyor. Rahat bir yaşam alanı sunan açık planlı ferah mutfaklar sosyal bir hayat tarzı sunuyor. Havuzlar, konumu ile gün batımı keyfi yaşatıyor. Epique Island’da, villa sahipleri için hayatı zenginleştirmeye yönelik çeşitli mekanlar da oluşturuldu. Mekanların bazıları sadece villa sahiplerine özel kullanıma açık.

Villaların konumları mevcut ağaçlara göre belirlenirken, diğer alanlarda bitki örtüsüne uygun peyzaj çalışması gerçekleştiriliyor. Hafriyat çalışmasının her aşamasında, yarımadada bulunan toprağın ve taşın minimum düzeyde kazılmasına özen gösteriliyor. Kazılarda çıkan taşlar villaların etrafında yeniden kullanılıyor. Villalara ulaşan yollar tüneller içerisinde gizlenerek yarımadanın doğal görünümünün korunması hedefleniyor. Epique Island ile bir rüya proje yarattıklarına değinen Aksoy, hedeflerinin bu çizgiden devam etmek olduğunu söylüyor. Aksoy, “Her sene bir Epique projesi görmeyeceksiniz. Ama yaptığımız zamanda herkesin merak ettiği bir proje olacak” diyor. Doğru lokasyon bulunduğu takdirde Epique İstanbul, İzmir, Miami, Londra gibi farklı noktalarda projenin devamının getirilmesi planlanıyor.

BATU AKSOY’DAN 2018 HEDEFLERİ

"Aksoy Holding'in, turizm açısından Conrad Otel tarafında yaklaşık 100 milyon TL civarında bir ciro hedefi var. Orası bizim için amiral gemisi. Otelimiz İstanbul'un en büyük ikinci oteli. Geçen seneye göre ciromuzu yüzde 20 oranında arttırmayı planlıyoruz. Gayrimenkul tarafında ise en büyük hedefimiz Epique projesini bitirmek. Bu sene ayrılan 50 milyon dolarlık bütçeyi buraya harcayacağız. Önümüzdeki iki sene boyunca 200 milyon dolar civarında bir ilave satış hedefimiz var."


Geri Dön