29 / 03 / 2024

Erdemir, Alman Linde Grup ile tesis kuracak!

Erdemir, Alman Linde Grup ile tesis kuracak!

Erdemir Grubu'nun 50 yıllık tarihinde bir ilk. Erdemir, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup ile yüzde 50-yüzde 50 oranda bir ortaklık için niyet mektubu imzaladı.



Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir Grubu, yeni bir yatırıma imza atıyor. Erdemir Grubu, İsdemir'in üretimini desteklemek için, ihtiyacı olan ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, etkin ve verimli bir yönetimle maliyetleri azaltmak amacıyla, yeni bir gaz ayrıştıma tesisi kurmak üzere Alman Linde Grup Türkiye kolu ile yüzde 50-yüzde 50 oranda bir ortaklık yapısıyla hareket etmek üzere niyet mektubu imzaladı.


Erdemir Grubu'nun 50 yıllık tarihinde hayata geçireceği ilk yabancı ortaklık olacak bu yeni şirket, yeni endüstriyel gaz üretim tesisinin yatırımını üstlenecek. Tasarımı ve inşası Linde Mühendislik birimine ait olacak teknoloji harikası bu tesisi 20 aydan kısa bir sürede hizmete sokacak ve İsdemir’in mevcut gaz üretim tesislerinin mülkiyetini devralmaksızın işletilmesinden ve bakımından sorumlu olacak. İskenderun’da kurulacak yeni tesis ile İsdemir’in oksijen üretim kapasitesi yüzde 14 ve azot üretim kapasitesi yüzde 45 oranında artmış olacak.


Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır konuyla ilgili olarak; “Avrupa sanayisinin lider ve en köklü firmalarından biri olan Linde’nin, eşit koşullarda bir ortaklığın içinde olma niyeti ve bu projenin temelden bir “greenfield” yatırımı içeriyor olması, Linde’nin Erdemir Grubu'na ve Türkiye’ye duyduğu güvene işaret etmektedir” dedi. Linde Grup CEO’su Dr. Wolfgang Büchele bu ortaklıkla ilgili “Türkiye çelik sektörü lideri Erdemir Grubu ile yapacağımız bu ortaklıktan dolayı çok memnunuz. Bu yatırımı hayata geçirerek büyüyen Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor ve müşterilerimiz için nasıl katma değer yarattığımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.



Akşam / Reuters




Haber Vatan gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Erdemir Grubu, yepyeni bir yatırıma imza atıyor. Erdemir Grubu, İsdemir'in üretimini desteklemek için, ihtiyacı olan ilave endüstriyel gaz ihtiyacını karşılamak, Alman Linde Grup Türkiye kolu ile yüzde 50 oranında ortaklık yapısıyla hareket etmek üzere niyet mektubu imzaladı. 

 

Erdemir Grubu'nun 50 yıllık tarihinde hayata geçireceği ilk yabancı ortaklık olacak bu yeni şirket, yeni endüstriyel gaz üretim tesisinin yatırımını üstlenecek. İskenderun'da kurulacak yeni tesis ile İsdemir'in oksijen üretim kapasitesi %14 ve azot üretim kapasitesi yüzde 45 oranında artmış olacak.

 

Vatan


Geri Dön