25 / 04 / 2024

Erdinç Varlıbaş; Son 5 yılda yüzde 650 büyüdük

Erdinç Varlıbaş; Son 5 yılda yüzde 650 büyüdük

1970 yılında bu yana inşaatçılık yapan Varyap, son beş yılda yüzde 650 büyüdü



1970'lerde ilk adımlarını atan Varyap, kuruluşunun ilk 30 yılı taahhüt işlerine odaklandı. 2001 krizinden sonra büyük boyutlu konut projelerinin yapılmamasını fırsat bilerek, konut sektörüne geçtiğinde ise büyümesinde ciddi bir ivme yakaladı. 2004'te istanbul Ataşehir'de Uphill Court projesini hayata geçirerek, başarılı bir işe imza atmanın ötesinde sektörde bilinirliğini artırdı. O günden sonra da Varyap'ın performans grafiğinde ibre hep yukarıyı gösterdi. Son 5 yıldır şirketin cirosu yüzde 650 büyüme kaydetti. 2004 yılında 100 milyon TL'lik ciroya sahip olan Varyap, 2009 sonunda 650 milyon TL'lik ciroya ulaştı,

Bundan sonra da şirket büyüme konusunda hız kesmeyeceğe benziyor, Geçtiğimiz günlerde Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş'la gerçekleştirdiğimiz sohbet de bu konuda kararlı olduklarını ortaya koyuyor. Varyap'ın kurucusu Süleyman Varlıbaş'ın oğlu olan Erdinç Varlıbaş, henüz 32 yaşında. Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat Mühendisliği mezunu. 2002 yılından itibaren holdingde etkin şekilde görev alıyor, Şu anda başta Varyap Meridian olmak üzere Galatarasay Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adliye Sarayı gibi dev projeleri aynı anda yürüttüklerini belirten Varlıbaş, tüm bu işlerde her şeyin yolunda gittiğini söylüyor. Kendilerine başarıyı getirenin doğru projeler ve öz kaynaklarla hareket etme avantajı olduğunu ifade ediyor. Yürüttükleri projelerle ilgili son durumu şöyle aktarıyor: "Galatasaray tesisini 29 Ekim 2010'da, Adalet Sarayı'nı da 2011 yılında teslim etmemiz gerekiyor, Danıştay'ın Ankara'da yeni hizmet binasının inşaatına başladık. 800 günlük bir süre var. Tekirdağ'da modern bir cezaevi kompleksi kampusu . projesi yürütüyoruz, Trabzon'un yeni belediye hizmet binasını inşa ediyoruz. Gayrimenkul yatırımlarımız sürüyor, 1,500 konut, 5 yıldızlı otel, kongre merkezi, 4 adet iş merkezi ve bir AVM'den oluşan Varyap Meridian ise 2011 yılında teslim edilecek, Yine Trabzon'da Atapark AVM projemiz var. O da bölge için yapılan en büyük proje. Şu anda tüm işlerimizde hedeflerin üzerinde bir hızla ilerliyoruz. Projeleri zamanından önce teslim edeceğiz."

Ellerindeki tüm projelerin toplam 3,5 milyar TL değerinde olduğunu ifade eden Varlıbaş, bugüne kadar da 4 milyon 500 bin metrekarelik proje yaptıklarını kaydediyor, Bu performansla Türkiye'de en büyük ilk 3 inşaat şirketi arasında yer aldıklarını söylüyor.

Bundan sonra da inşaat ve gayrimenkulde büyümeyi planlayan Varyap, öte yandan enerji ve lojistik sektörleriyle de yakından ilgileniyor. Varlıbaş, "Ağırlıklı rüzgar ve hidroelektrik santrallerine yatırım yaparak enerjide başarılı bir şirket yaratmak istiyoruz. Enerji dışında lojistik sektörü de ilgimizi çekiyor" diyor.

FELSEFEYLE İLGİLENİYOR
Erdinç Varlıbaş, felsefe ve psikolojiye özel ilgi duyuyor, seyahat etmeyi seviyor. Son 3 yıldır felsefe kitapları okuduğunu belirten Varlıbaş, "Her insanın felsefeyle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum, insan psikolojisini de çok daha iyi anlamasını sağlar" diyor, Varlıbaş, seyahatler konusunda planlı hareket ediyor. Bu yıl için kendisine her ay farklı bir ülkeye seyahat etme hedefi koyduğunu söyledikten sonra şöyle devam ediyor, "Bunun gerçekleşmeyeceğini de biliyorum ama yüzde 40'ını yaparsam başarı"
Capital


Geri Dön