26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Bisiklet yollarına 5 milyon liralık destek verilecek!

Erdoğan Bayraktar: Bisiklet yollarına 5 milyon liralık destek verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çocuklar için en güzel karne hediyesi bisiklet, bisiklet yollarına 5 milyon liralık destek yapılacak dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar güzel karne getiren öğrencilerin velilerine seslenerek “Eğer çocuğunuza karne hediyesi almak istiyorsanız en güzel hediye bisiklet olur” tavsiyesinde bulundu. Bakan Bayraktar “Çevreye duyarlı ve çevreyi kirletmeden yaşayacak bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyorsak çevreci bir araç olan bisiklet kullanımını küçük yaştan itibaren kazandırmalıyız” dedi.


Bakanlık olarak belediyelerden gelen bisiklet yolu projelerine karşılıksız destek verdiklerini belirten Bakan Bayraktar “81 İlde Bisiklet Yolu Projesi'' çerçevesinde 81 ilden gelen 110 proje içerisinden, 30 belediyeye 5 milyon lira gönderileceğini söyledi. Bakanlık olarak hava kalitesinin artırılması, gürültünün azaltılması, trafiğin önlenmesi ve düşük karbon salınımı için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bakan Bayraktar “Bisiklet yollarını başta trafiğin yoğun olduğu yerlere ve tüm ilçe belediyelerine kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Projelere her türlü desteği veriyoruz”


Ulaşım odaklı, güvenli bisiklet yollarının yapılması için hazırlanan uygun projelere her türlü desteği verdiklerini dile getiren Bakan Bayraktar ''Bakanlık olarak, gelen projeleri değerlendiriyoruz ve uygun bulunanlara katkı sunuyoruz. Kriterlere uymayan projelere Bakanlıktaki uzmanlarımız aracılığıyla danışmanlık hizmetleri veriyoruz ve projelerin hazırlanarak onaylanmasını, hibelerin yapılmasını ve projelerin hayata geçirilmesini takip ediyoruz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerle ilgili yapılan bisiklet yolu planlamalarını öncelikli olarak değerlendiriyoruz. Bisiklet sıfır karbon salınımıyla dünyanın geleceğine dokunan bir araç. Bisiklet dünyamızı, sağlığımızı, çevremizi ve kesemizi koruyor” dedi.



Geri Dön