27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Dönüşüm vatandaşın gönüllülüğü ile başarıya ulaşır!

Erdoğan Bayraktar: Dönüşüm vatandaşın gönüllülüğü ile başarıya ulaşır!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehir dönüşümlerinin vatandaşın gönüllüğü ölçüsünde başarıya ulaşabileceğini söyledi. Bayraktar, Trabzon'un Pelitli 364 konutluk kentsel dönüşüm projesinin kura çekim törenine katıldı...




Törende AK Parti Milletvekili Aydın Bıyıklıoglu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı.  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, kamu kurumlarının yöneticileri ve hak sahibi vatandaşlar da hazır bulundu. 


Burada konuşan bakan Bayraktar, devletin vatandaş için var olduğunu belirterek, "Eğer devlet, vatandaşın memnuniyeti kazanabiliyorsa ne mutlu. Biz bunun için vanz, bunun için olmalıyız. Vatandaşın rızasını, gönüllülüğünü, memnuniyetini mutlaka temin etmeliyiz." dedi. Bütün Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da konut üretimi ve şehir dönüşümü faaliyetleri yaptıklarını söyleyen Bayraktar, bunları devam ettirmek gerektiğini altını çizerek, "Tabii bu, vatandaşın gönüllüğü ölçüsünde başarıla ulaşır. Eğer vatandaş kentsel dönüşümde bu işi sahiplenmezse yürümez." ifadelerini kullandı. Hak sahibi bazı vatandaşların mağdur olduklarına dair sözlerini de dinleyen Bayraktar, şöyle devam etti: "Buradaki arkadaşlar düşünce olarak haklı, herkes haklı ama devlet bakımından da bu iş zor. Simdi sahilde imar düşecek, 6.50'ye düşecek, yani öyle dışarıdan görüldüğü gibi değil. Mahkemelerin, bilirkişilerin verdiği kararlar sizleri üzdü, biz onları telafi edeceğiz. Biz vatandaşımızı mağdur etmeyiz." Hak sahiplerine verilecek konutların fiyatlarında yüzde 10 ilave indirim yapılacağını da duyuran Bakan Bayraktar, TOKİ yönetimiyle bu konuda karar aldıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olurunun ardından 15 gün içerisinde kesinleşeceğini kaydetti. 

Daha sonra söz alan bazı hak sahipleri ise binaları kamulaştırılırken mağdur edildiklerini, yeni konut fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Bu durumun sorumlusu olarak gördükleri Başkan Kayıkçı da tepkilerini dile getirdi. Yüzde 10 indirim ve sıkıntılarla ilgileneceği sözü için Bakan Bayraktara teşekkül' eden vatandaşlar, indirim karan kesinleşene kadar kura çekiminin ertelenmesini talep etti. Bayraktar'ın verdiği sözler ve Başkan Giimrükçüoğlu'nun çabalarına rağmen bazı hak sahipleri, kura çekiminin bugün yapılmasını istemedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, kura çekiminin iptal edildiğini açıklayarak şöyle konuştu: "Siz ne diyorsanız onu yapacağız. Bu verdiğim fiyatlar geçerli değil, yüzde 10 indirim de geçerli değil. Kurayı da iptal ediyoruz. Kuraları ne zaman isterseniz o zaman çekeriz. İsterseniz kentsel dönüşümü de iptal ederiz. Siz ne diyorsanız onu yapacağız. Biz size tâbiyiz." dedi. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön