26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Dönüşümde vatandaş hakkına razı olmalı!

Erdoğan Bayraktar: Dönüşümde vatandaş hakkına razı olmalı!

Çevre Bakanı Bayraktar, kentsel dönüşümde vatandaş beklentisinin uygulamaya yansımadığını belirterek, "Müteahhitlerin dönüşümün içerisine biraz daha girmesi vatandaşın da biraz daha haklarına razı olarak destek vermesi lazım" dedi...



Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından 13'üncüsü düzenlenen 'Gayrimenkul Zirvesi'ne telekonferansla katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm için uyarılarda bulundu. 

'RİSKLİ BİNALARI SÖKÜP ATACAĞIZ' Kentsel dönüşümde şu anda Türkiye'de çok ciddi şekilde bir beklenti oluştuğuna dikkat çeken Bayraktar, "Çok ciddi bir güven oluşmuştu. Beklenti yüzde 80'lerde. Ama başarı TÜRK VE YABANCI AİLELER AYNI PROJEDE SORUN ÇIKARABİLİR  Ankara  Üniversitesi Taşınmaz Değerleme Anabilim Dalı Başkanı Harun Tanrıvermiş, daha önce yabancıların 2 kişilik ev aldıklarını belirterek "Körfez'den 5-12 kişilik aileler için konut alınmaya başlandı, istanbul'daki projelerde yabancı ile Türk ailelerin birlikte oturması sorun teşkil edebilir" dedi. 

aynı oranda yakalanamadı. 

Vatandaşlarımız bu işi tam manasıyla öğrenmiş değildir' diye konuştu. Özellikle İstanbul, Ankara,  İzmir  ve Bursa gibi büyükşehirlerde müteahhitlerin kentsel dönüşümün içerisine biraz daha girmesinin gerekli olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Kentsel dönüşüme muhatap olacak olan gayrimenkul sahibi vatandaşlarımız da biraz daha kendi haklarına razı olarak, kendi hayat kalitesini artırmaya kendisinin canını koruyup kollamaya yönelik atılımlara destek vermelidir. Bu bilinci zaman içerisinde oluşturacağız. Türkiye'de deprem ve afet riski taşıyan binaları şehirlerimizden söküp atacağız" dedi. 

GYODER Başkanı Aziz Torun ise gayrimenkul sektörünün, 10 yıl öncesine kadar mahalle müteahhitliği seviyesinde olmasına karşın, 10 yıl içinde, Türkiye'ye paralel çok hızlı büyüdüğünü ifade etti. 


Habertürk


Geri Dön