26 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: İstanbul'un marka değeri Türkiye'de fazla!

Erdoğan Bayraktar: İstanbul'un marka değeri Türkiye'de fazla!

‘Gelişen Kentler Zirvesi-Samsun’ toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada artık şehirlerin yarıştığını belirterek, İstanbul' un marka değerinin Türkiye' den fazla olduğunu söyledi....




Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin ‘Gelişen Kentler Zirvesi-Samsun’ toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.


10 yılda Türkiye’nin dünyadaki pozisyonu gereği çevresini çok daha düzenli hale getirmek zorunda olduğunu ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, “Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. İstanbul’un marka değeri Türkiye’den fazla. Newyork’un marka değeri ABD’den, Tokyo’nun marka değeri Japonya’dan fazladır. Bu örnekleri artırabiliriz. Şehirler artık marka, cazibe merkezi, komşusuyla yarışan şehirler ortaya çıkıyor. Biz de bakanlık olarak öyle bir konuma gelebilmek için heyecanlı ve titiz bir yapı oluşturduk” dedi.


Geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattıklarını açıklayan Bakan Bayraktar, şunları söyledi: “Bu çaplı bir dönüşüm bize nasip oldu. Bakanlık olarak ülke geneline bakıyoruz. Çevrede ve şehircilikte duyarlılık, motivasyon arttı. Gönüllülüğe dayalı kentsel dönüşümler gerçekleştiriliyor. Sosyal yapıyı, dokuyu ve talepleri dikkate ele alarak kentsel dönüşümü yapmak zorundayız.” 

 

Toki Haber


Geri Dön