19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar TOKİ anılarıyla kitap yazdı!

Erdoğan Bayraktar TOKİ anılarıyla kitap yazdı!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eski Başkanı   Erdoğan Bayraktar, 'TOKİ ve şžehirlerin Dönüşümü' adlı yeni bir kitap yazdı. Kitabında  Bayraktar, gelecekte şehirleşme sorunu için çözüm önerisinde bulundu



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eski Başkanı   Erdoğan Bayraktar, 'TOKİ ve şžehirlerin Dönüşümü' adlı yeni bir kitap yazdı. Merdiven Yayın tarafından yayınlanan kitabında   Bayraktar,  TOKİ  'nin 2003-2010 dönemi uygulamalarından yola çıkarak, gelecekte şehirleşme sorunun çözümü için yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerini ve önerilerini anlattı.
Kitabın, 'Türkiye 'de Kentleşme' bölümünde mevcut durumu anlatan Bayraktar, TOKİ 'nin planlı kentleşme kapsamındaki uygulamaları, öncelikleri hakkında bilgi verdikten sonra, İstanbul ve Marmara 'ya özel bir bölüm ayırdı. İstanbul 'da deprem çalışmalarının özel bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktar, 'Kentleşmede Yeni Yaklaşımlar, Gelecek Stratejileri, Öncelikli Konular' bölümünde ise önerilerine yer verdi.
Kentleşme ilkelerini anlatırken, kentlerin komşularıyla birlikte ekonomik ve sosyal ilişkileri, ulaşım, iletişim ve konut altyapıları konusunda belirli bir bütünlük içinde ele   alınarak göç hareketlerinin düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Bayraktar, bu kapsamda,   'Bursa-Eskişehir-Manisa-Denizli-İzmir' ile 'Adana-Mersin-GAP Bölgesi',   'Kayseri-Konya 'nın bir bütünlük içinde değerlendirilebileceğini ifade etti. .
çanakkale 'nin 'Yeni İstanbul' olarak planlanması ve çanakkale Boğaz Geçişi'nin tüp veya köprü geçişi sağlanması gerektiği görüşünü savunan Erdoğan Bayraktar, İstanbul gibi megapol kentlerin etrafına, Yalova ve Balıkesir gibi cazibe merkezleri oluşturulmasını, kentsel ölçekte markalaşma stratejileri belirlenmesini öneriyor.  

 


Geri Dön