26 / 04 / 2024

Erdoğan Bektaş: Manisa sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz!

Erdoğan Bektaş: Manisa sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz!

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 'Uluslararası kuruluşlarca onaylanmış marka değer Manisa, bereketli Gediz Ovasının önemli bir tarım merkezi olan Manisa, sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyor' dedi.



Bereketli Gediz Ovasının önemli bir tarım merkezi olan Manisa, sanayi kenti olma yolunda hızla ilerliyor. 

Uluslararası kuruluşlarca onaylanmış marka değer Manisa; Merkez, Salihli, Akhisar ve Turgutludaki OSB’leri ve çok sayıda küçük sanayi siteleriyle yabana sermayenin de yatırım tercihi. Faal OSB'lerde 45 binin üzerinde kişi çalışırken Soma ve Kuladaki OSB’ler tamamlanarak üretim başladığında istihdam daha da artacak. Manisa OSB'nin otomotiv yan sanayi için rezerv etmiş olduğu 1.12 milyon metrekarelik arazi, yapılan tahsislerle hızla doluyor. Otomotiv ana sanayi için ayrılan 640 bin metrekarelik alan da sektör devlerinden birini ağırlamaya hazır.


Yatırımcıların ilimizi tercih sebeplerinin en başında stratejik konumu geliyor. Manisa, Türkiye toplam ihracatının yüzde 30’unun gerçekleştirildiği Alsancak Limanı'na 30 kilometre mesafede olmasının yanı sıra, dünyanın en büyük 10 limanı arasında yerini alması planlanan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na sadece 95 kilometre uzaklıkta. Söz konusu limanlara kara ve demir yolu da doğrudan bağlantı imkânı bulunan Manisa, yahnin teşvik sistemi açısından çevre illerle kıyaslandığında oldukça avantajlı bir noktada.


İZMİR AVANTAJI


İlimizin geleceğini şekillendirecek olan projelerden yapımı devam eden, İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara otoyolları, Sanbuncubeli Tünel Projesi, Mani-sa-Menemen elektrikli banliyö tren bağlantısı tamamlandığında Manisa, İzmir’in avantajlarına daha güçlü biçimde sahip olacak. Yine yapımı devam eden İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı, Manisa'nın yatırım ve yaşama ortamı olarak değerim artıracak.


Enerji sektöründe büyük potansiyele sahip olan Manisa’da son yıllarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Somada, özel sektör tarafından yeni ve çevreci bir termik santral kurulması çalışmalarına başlandı. Soma Termik Santralinin atık ışılan ile Somada 10 bin konut ısıtılıyor. Salihli ve Turgutlu’da seracılık faaliyetlerinde jeotermal kaynaklar giderek artan bir yoğunlukta kullanılıyor. Alaşehir’de bulunan Türkiye’nin en sıcak jeotermal kaynakları üzerine, enerji santrali kurma çalışmaları sürüyor. Ülkemizde, rüzgar enerjisinde ilk sıralarda yer alan ilimizde, güneş enerjisinden de yararlanmak için çalışmalar yapılıyor.


ŞEHZADELER ŞEHRİ

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 marka kentten biri ilan edilen Şehzadeler şehri Manisa’nın 17 ilçeye yayılan tarihi, kültürel ve doğal varlıkların her biri ayrı değerler. UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel miras listesine alınan ve geçmişi 500 yıla yaklaşan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa ve UNESCO Jeoparkı olan Kula Volkanik Jeoparkı gibi uluslara-rasmda kabul görmüş değerler ilin olduğu kadar ülkemizin de tanıtımına önemli katkılar sağlıyor.


Manisa büyükşehir olmanın getirdiği avantajla ulaşım, Gediz Kirliliği ve katı atık depolama gibi sorunlarına çözüm bulacak; imar disiplinini sağlayacak ve planlı bir şehir olarak çağın gereklerine ayak uyduracaktır. Tarihten, topraktan, coğrafyadan gelen gücünü, yeni yatırımlarla artırmayı başaran Manisa, Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun olarak dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmesi konusunda ülke ekonomisine gerekli katkıyı sağlayacaktır.



Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön