19 / 03 / 2024

Erdoğan: Bu ülkede dolar ve euro ile kira mira yok!

Erdoğan: Bu ülkede dolar ve euro ile kira mira yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe ilişkin olarak "Bu ülkede dolar ile euro ile kira mira yok. Bundan sonra Türk Lirası geçer" dedi...



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene katılarak konuşma yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, döviz kurlarında yaşanan hareketliliği kriz şeklinde yorumlayanlara tepki gösterdi.

Erdoğan: Bu ülkede dolar ve euro ile kira mira yok!

"Kriz, mriz sakın inanmayın. Bizde kriz, mriz yok. Bunlar manipülasyondur. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz. Öyle AVM'lerde şurada burada manipülasyon yapanlara aldanmayın" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları söyledi:

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Kriz, mıriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM'lerde, şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın, bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk lirası geçer, Türk lirasıyla her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk lirasının hükmü vardır, Türk lirasıyla beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk lirasıyla yaparsın, zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir."

 

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!
 


Geri Dön