20 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Döviz ile yapılan işlemler 30 gün içerisinde TL'ye çevrilecek.



Türk Lirası'nın değer kazanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre, menkul ile gayrimenkul alım-satım ve kiralamaları TL üzerinden yapılacak. Hürriyet'te yer alan habere göre, döviz üzerinden yapılmış olan sözleşmeler 1 ay içinde TL'ye dönüştürülecek.

Yürürlüğe giren Türk Parası Kıymeti Koruma Konusunda Kararnamesi'nde "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama lesaing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz." ifadeleri yer aldı. Buna göre, yürürlükteki sözleşmeler, bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.

 

Gayrimenkul satış ve kiralamaya döviz yasağı kararı tam metni!
 

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!

 

AVM’lerden döviz kararına tepki!


Geri Dön