29 / 03 / 2024

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!

Dövizle kiralamaya yeni düzenleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dövizle kiralamaya yeni düzenleme getiriliyor. Karara göre, bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dövizle kiralamaya yeni düzenleme geliyor. AK Parti grubu konu ile ilgili olarak teklif hazırlayacak.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, hazırlanacak teklif 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasıyla gündeme gelecek. Teklife göre, borçlar kanununda bir değişikliğe gidilecek ve bundan sonra kira sözleşmeleri dövizle yapılamayacak. Teklifin yaşalanmasıyla, AVM'lerde sadece Türk Lirası ile kiralama işlemi yapılabilecek.

Bakan Albayrak sinyali vermişti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konu ile ilgili olarak toğun çalışma içinde olduklarını açıklamamıştı. AVM dükkanlarında, gayrimenkullerde döviz ile kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımların atılacağını söyleyen Albayrak, "Bir kısım kredi döviz riskiyle ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var. En kısa sürede Meclis'e gelmesi için çalışacağız. Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an" açıklamasında bulunmuştu.

 

Gayrimenkul satış ve kiralamasında döviz yasağı kararı tam metni!

 

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!


Geri Dön