19 / 04 / 2024

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı..



Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağı getirildi. Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar gereğince alım satım ve kira bedelleri artol dövizli olarak tahsil edilemeyecek. Kararın getirdiği hükümler şu şekilde;

1- Gayrimenkulde döviz yasağı getiren düzenleme, bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar kapsamında yer alıyor.

2- Menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama, her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeline, bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz yasağı kapsamına alındı.

3- Buna göre, alım satım ve kira sözleşmeleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. 

4- Mevcut dövizli kira sözleşmelerinin 30 gün içinde TL'ye dönmesi gerekecek.

5- Döviz cinsinden kararlaştırılmış bulunan bedeller, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.

 

Gayrimenkul satış ve kiralamasında döviz yasağı kararı tam metni!

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön