24 / 04 / 2024

gayrimenkul satışında döviz yasağı

gayrimenkul satışında döviz yasağı

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan", Hem gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinde hem de borçlanmalarda, kısacası tüm yurt içi işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması milli hareketimizi güçlendirecektir." dedi...

Dövizli sözleşmesi olanlar şimdi ne yapacak?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gayrimenkul satış ve kiralamalarına döviz yasağı geldi. Peki dövizli sözleşmesi olanlar şimdi ne yapacak?

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı..

5 soruda gayrimenkulde döviz yasağı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gayrimenkul satış ve kiralamalarına döviz yasağı geldi...

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Sinop’ta konut satışında düşüş! Yüzde 2,8 azaldı!

Ekim ayında Sinop’ta 247 adet konut satılırken, konut satışları 2022’nin aynı ayına göre yüzde 2,8 oranında düştü.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Hafta sonu dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son dakika döviz fiyatları!

Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz kurlarını araştırıyor. Piyasaların kapalı olduğu hafta sonu bile dolar, euro ve sterlinin fiyatı araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde son durum...

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.

Dolar, euro ve sterlinde hafta sonu hareketliliği! İşte son dakika döviz fiyatları...

​​​​​​​Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcılar ve vatandaşlar, hafta sonu da arama motorlarında döviz fiyatları araştırmaya devam ediyor. Peki haftanın son günü dolar, euro ve sterlin serbest piyasada ve Kapalıçarşı’da ne kadar oldu? İşte 30 Temmuz 2023 Pazar döv

Döviz kurlarında fırtına esti! 22 Temmuz 2023 Cumartesi dolar, euro ve sterlin kaç TL? Hemen buraya bakın!

Bugün, 22 Temmuz Cumartesi sabahında pek çok kişi, döviz kurlarını araştırarak internet üzerinden "Dolar, euro, sterlin kuru alış satış fiyatları bugün ne kadar?" şeklinde sorgulamalar yapıyor. 

Noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapılacak?

Gayrimenkul satışında yeni dönem start aldı. Bu kapsamda alım ve satım işleri artık noterlerden yapılabilecek. Peki, vatandaş noterden gayrimenkul satışı için nereye başvuru yapacak? İşte detaylar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Nurol Gayrimenkul ofis katı satıp döviz borcunu kapadı

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada Nurol Tower'da bir ofis katının satışının gerçekleştirilerek elde edilen gelirin banka kredilerinin kapatılmasında kullanıldığı ifade edildi.

gayrimenkul satışında döviz yasağı Haberi

gayrimenkul satışında döviz yasağı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, kiralama ve satın alma gerektiren durumlarda TL tercih edilse de konunun yasayla korunmasının çok yerinde alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yaşar Doğan, TÜMSİAD üyesi tüm kuruluşların harekete geçtiğini ve sözleşmelerini yenilemeye başladığını söyledi. Doğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; 

"Dolar ve avro yerine TL’nin dış ticaretteki para birimi olması milli bir bilincin ve ekonomiye sahip çıkılmasının bir sonucu. Rusya, Çin ve İran’la yapılacak ticarette ülkelerin yerli parası üzerinden yapılması için gerçekleşen girişimleri de çok önemsiyoruz. Bu girişimler iş ve ticaret hacmimizi olumlu yönde etkileyecek.

Hem gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinde hem de borçlanmalarda, kısacası tüm yurt içi işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması milli hareketimizi güçlendirecektir....