20 / 04 / 2024

Gayrimenkulde TL'ye geçiş milli hareketi güçlendirecek!

Gayrimenkulde TL'ye geçiş milli hareketi güçlendirecek!

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan", Hem gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinde hem de borçlanmalarda, kısacası tüm yurt içi işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması milli hareketimizi güçlendirecektir." dedi...



Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, kiralama ve satın alma gerektiren durumlarda TL tercih edilse de konunun yasayla korunmasının çok yerinde alınmış bir karar olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yaşar Doğan, TÜMSİAD üyesi tüm kuruluşların harekete geçtiğini ve sözleşmelerini yenilemeye başladığını söyledi. Doğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; 

"Dolar ve avro yerine TL’nin dış ticaretteki para birimi olması milli bir bilincin ve ekonomiye sahip çıkılmasının bir sonucu. Rusya, Çin ve İran’la yapılacak ticarette ülkelerin yerli parası üzerinden yapılması için gerçekleşen girişimleri de çok önemsiyoruz. Bu girişimler iş ve ticaret hacmimizi olumlu yönde etkileyecek.

Hem gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinde hem de borçlanmalarda, kısacası tüm yurt içi işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması milli hareketimizi güçlendirecektir. Bölgesinde güçlü Türkiye ancak güçlü ekonomi ile gerçekleşecektir. Bu da para birimimizin güçlü olması ile sağlanabilir."

 

5 soruda gayrimenkulde döviz yasağı!
 


Geri Dön